Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5309
Назва: Системи технічного регулювання Європейського Союзу, України та Митного союзу для агропродовольчої сфери: напрями їх зближення, можливості звуження невідповідності та зменшення асиметричності
Інші назви: System of technical regulations of the European Union, Ukraine and the Customs union for the agricultural and food field: directions for their converging, opportunities for contradictions' reduction and asymmetry minimization
Автори: Крисанов, Дмитро Федосович
Krysanov, Dmytro
Ключові слова: продовольча продукція;food products;зони вільної торгівлі;free trade zones;безпечність харчових продуктів;food safety
Дата публікації: 2014
Видавництво: ВВП "Пошук-Інвест"
Бібліографічний опис: Крисанов Д.Ф. Системи технічного регулювання Європейського Союзу, України та Митного союзу для агропродовольчої сфери: напрями їх зближення, можливості звуження невідповідності та зменшення асиметричності / Д.Ф. Крисанов // Економіст. - 2014. - №2. - С. 4-10.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано та розкрито сутність сучасних законодавчих, технічних і практичних невідповідностей та асиметричності між вимогами нормативних документів щодо безпечності та якості продовольчої продукції країн – членів Європейського й Митного союзів та України. Висвітлено складну ситуацію України щодо узгодження різнопланових і асиметричних положень і вимог директив ЄС, технічних регламентів МС і національних стандартів, які чинні або впроваджуються в дію, а також можливі втрати від односторонньої орієнтації вітчизняних підприємств щодо їх дотримання. Систематизовано основні напрями та конкретизовано інструменти, процедури і процеси, запровадження яких дозволить значно зблизити системи технічного регулювання ЄС, України та МС, обмежити роль інституціонального чинника в згортанні зовнішньоекономічних відносин та сприятиме пришвидшенню переходу аграрних іпереробно-харчових підприємств на сучасні технології виробництва продовольчої продукції.
Опис: The essence of current legal, technical and practical inconsistencies and asymmetry between the requirements of regulations relating to safety and quality of food of EU member and Customs Union and Ukraine is analysed. The article deals with the difficult situation of Ukraine to harmonize diverse and asymmetric regulations and requirements of the EU directives, technical regulations of CU and national standards, valid or enforceable in place and assessed the possible loss of one-sided orientation of domestic companies on their compliance. It is systematized the main directions and specific tools, procedures and processes, implementation of which will significantly bring together the EU technical regulations, Ukraine and CU, to limit the role of institutional factors in the coagulation of foreign economic relations and facilitate faster transition of agricultural and food-processing enterprises to the modern production technology of food products manufacturing.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5309
УДК: 338.432
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
systemy_texnichnogo.pdf843,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.