Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5255
Назва: MALDI-TOF МАС-спектрометрія за визначення безпечності кормів
Інші назви: MALDI-TOF MAC spectrometry to determine feed safety
Автори: Тишківська, Наталія Василівна
Tishkіvska, Natalii
Ключові слова: ідентифікація пліснявих грибів;Cladosporium;MALDI-TOF;мас-спектрометрія;Fusarium;Penicillium;Aspergillus;Alternaria;Mucor;Rhizopus;identification of molds;mass spectrometry
Дата публікації: 2019
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Тишківська Н.В. MALDI-TOF МАС-спектрометрія за визначення безпечності кормів / Н.В. Тишківська // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (31 жовтня 2019 р., БНАУ). - Біла Церква, 2019. - С.67-70.
Короткий огляд (реферат): Проблема безпечності кормів, щорічно викликає стурбованість фахівців у зв'язку із множинною поєднаною контамінацією мікотоксинами і значним поширенням токсигенних грибів. Встановлено, що в кормах домінуюча роль належить мікроскопічним грибам родини Fusarium. Дослідження проведені класичним методом та методом MALDI-TOF масспектрометрії. Представлені результати методологічного підходу до виділення та ідентифікації пліснявих грибів з використанням прямого мас-спектрометричного профілювання клітинних білків. Оптимізовано протокол пробопідготовки колоній пліснявих грибів, оцінено метод мас-спектрометрії з матрично-активованою лазерною десорбцією/іонізацією (MALDI-TOF МС) – це метод ідентифікації мікроорганізмів, заснований на аналізі їх білкового вмісту. У статті описано принципи та можливості технології ідентифікації чистих культур мікроорганізмів за спектром білків пліснявих грибів – метод білкового профілювання мікроміцетів. Оцінено переваги методу перед біохімічними методами ідентифікації. Оскільки володіє високою швидкістю вимірювання, низькою вартістю використовуваних реактивів і матеріалів і простою пробопідготовкою.
Опис: The problem of feed safety, annually causes concern in connection with multiple combined contamination with mycotoxins and a significant spread of toxigenic mushrooms. It is established that microscopic fungi of the family play a dominant role in feeds Fusarium. The studies were performed by the classical method and the MALDI-TOF method of mass spectrometry. The results of the methodological approach to the selection of and identification of fungi using direct mass spectrometric profiling of cellular proteins. The protocol of sample preparation of mold colonies is optimized fungi, the method of mass spectrometry with matrix-activated laser was evaluated desorption / ionization (MALDI-TOF MS) is a method of identification of microorganisms, based on the analysis of their protein content. The article describes the principles and possibilities technologies for identification of pure cultures of microorganisms by the spectrum of fungal proteins - method of protein profiling of micromycetes. The advantages of the method over biochemical ones are evaluated identification methods. Because it has a high measurement speed, low the cost of reagents and materials used and simple sample preparation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5255
УДК: 619:384.8:576.32
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
MALDI-TOF_MAS-spektrometrija.pdf476,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.