Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/516
Назва: Фізико-хімічні властивості м’яса і сала свиней за згодовування пробіотику і ферментного препарату
Інші назви: Physico-chemical indicators of meat and fat of pigs for feeding the probiotic and enzymatic preparation
Автори: Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Бабенко, Сергій Петрович
Babenko, Serhii
Сломчинський, Михайло Миколайович
Slomchynskyi, Mykhailo
Ключові слова: молодняк свиней;раціони;Протекто-актив;Мацераза;piglets;dietsр;рrotecto-active;matseraza;молодняк свиней;ационы;Протекто-актив;Мацераза
Дата публікації: 2012
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Вивчений вплив згодовування пробіотику Протекто-актив та ферментного препарату Мацераза на про- дуктивні та фізико-хімічні властивості м’яса і сала свиней. Встановлено, що згодовування молодняку свиней протекто-активу в комплексі з мацеразою справляє позитивний вплив на якість свинини. Найкращі результати отримано у тварин, яким згодовували протекто-актив у кількості 3 г на 1 кг корму з 1-ї доби досліду, а мацеразу з розрахунку 0,5 кг на 1 т корму з 61-ї доби досліду та упродовж 120 діб. Influence of feeding probiotic Protecto-active and enzyme Matseraza on the productive and physico-chemical indicators of the quality of the meat and pork lard. Found that feeding of young pigs Protecto-active together with matseraza no negative impact on the quality of pork. The best results were obtained in animals of the 3rd experimental group, fed leak-asset in the amount of 3 g per 1 kg of feed from the 1st day of the experiment, and matserazа rate of 0.5 kg per 1 ton of feed from 61 days of the experiment and within 120 days. Изучено влияние скармливания пробиотика Протекто-актив и ферментного препарата Мацераза на продуктивные и физико-химические показатели мяса и сала свиней. Установлено, что скармливание молодняку свиней Протекто-актива в комплексе с Мацеразой оказывает позитивное влияние на качество свинины. Лучшие результаты получены у животных 3-й опытной группы, которым скармливали протекто-актив в количестве 3 г на 1 кг корма с 1-х суток опыта, а Мацеразу из расчета 0,5 кг на 1 т корма с 61-го дня опыта и в течение 120 суток.
Опис: Чернявський О. О. Фізико-хімічні властивості м’яса і сала свиней за згодовування пробіотику і ферментного препарату / О.О.Чернявський, С. П. Бабенко, М. М. Сломчинський // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2012.– Вип. 8 (98). – С. 72-75
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/516
УДК: УДК 636.4.087.8:612–015
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fizyko_khimichni.pdf256,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.