Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5091
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКрисанов, Дмитро Федосович-
dc.contributor.authorKrysanov, Dmytro-
dc.date.accessioned2020-09-15T10:26:05Z-
dc.date.available2020-09-15T10:26:05Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationКрисанов Д. Ф. Фінансово-економічна складова реалізації вимог із харчової безпеки в аграрному секторі України / Д.Ф. Крисанов // Наукові праці НДФІ. – 2018. – №. 3. – С. 65-79.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5091-
dc.descriptionThe state of implementation of Food Safety Management Systems and Permanent Procedures based on HACCP principles in the agrarian sector of the economy has been analyzed. The conclusion is drawn on the protracted nature and complexity of the implementation of this requirement and the need for improvement of the situation. The hierarchy of the main components of the system safety procedures that are to be implemented at processing and food enterprises, as well as in primary production facilities is disclosed, in particular: the HACCP system (two national standards were developed and implemented on its basis), the HACCP program prerequisites (for capacities according to the production of food products and agricultural products), a simplified approach to implementing the HACCP system procedures (at low-power facilities), good practice guides (to overcome difficulties encountered in introducing a simplified approach). Taking into account the present realities, the scale of work on various types of capacities that has to be performed in advance to ensure the implementation of the above-mentioned procedures is carried out. In order to enhance the practical implementation of work and procedures, key sources of investment have been identified, including: own profits of market operators, funds of parabank and investment structures and united territorial communities, targeted state subsidies and bank loans, as well as their cheapening at the expense of programs of direct state support of agrarian sector, etc. The investment attraction tools are substantiated. The emphasis is placed on the forms of preparation of enterprises' capacities for introduction of system safety procedures, the necessity of inclusion in this process of farms for the cultivation of products of animal origin, and in the long term - and products of plant origin is grounded. A forecast is made for the implementation of HACCP and ongoing procedures within the framework of statutory deadlines for the implementation of regulatory requirements in the agrarian sector, as well as the likely results for the development of its export potential.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано стан упровадження Систем управління безпечністю харчових продуктів та постійно діючих процедур, що базуються на принципах НАССР, в аграрному секторі економіки, зроблено обґрунтований висновок про тривалий характер і складність у реалізації цієї вимоги та необхідність покращання ситуації. Розкрито ієрархію основних складових системних процедур безпечності, що мають бути впроваджені на переробно-харчових підприємствах, а також у господарствах первинного виробництва. З урахуванням нинішніх реалій проведено оцінювання масштабів робіт за різними видами потужностей, які необхідно попередньо виконати, аби забезпечити впровадження вказаних процедур. Із метою активізації практичної реалізації робіт і процедур визначено ключові джерела інвестування. Обґрунтовано інструменти залучення інвестицій. Акцентовано увагу на формах підготовки потужностей підприємств до впровадження системних процедур безпечності, вказано на потребі залучення до цього процесу господарств із вирощування продукції тваринного походження, а в перспективі – і рослинного походження. Зроблено прогноз упровадження НАССР та постійно діючих процедур у межах законодавчо встановлених строків реалізації нормативних вимог в аграрному секторі, а також імовірних результатів для розвитку його експортного потенціалу.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДННУ “Академія фінансового управління”uk_UA
dc.subjectаграрний секторuk_UA
dc.subjectхарчова безпекаuk_UA
dc.subjectсистемні процедури безпечностіuk_UA
dc.subjectоператори ринкуuk_UA
dc.subjectфінансові інструментиuk_UA
dc.subjectекономічний механізмuk_UA
dc.subjectagrarian sectoruk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.subjectsystem safety proceduresuk_UA
dc.subjectmarket operatorsuk_UA
dc.subjectfinancial instrumentsuk_UA
dc.subjecteconomic mechanismuk_UA
dc.titleФінансово-економічна складова реалізації вимог із харчової безпеки в аграрному секторі Україниuk_UA
dc.title.alternativeFinancial and economic construction requirements from food safety in the agricultural sector of Ukraineuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc33.06:[338.439-049.5:338.432](477)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
finansovo-ekonomichna.pdf292,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.