Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/478
Назва: Вплив ферменту целюлази на хімічний склад та біологічну цінність м’язів курчат-бройлерів
Інші назви: Impact of cellulase enzyme on chemical composition and biological value of muscles of broiler chickens
Автори: Бомко, Лідія Григорівна
Bomko, Lidiia
Ключові слова: целюлаза;протеїн;жир;сира зола;cellulase;protein;fat;crude ash;целлюлаза;белок;жир;сырая зола
Дата публікації: тра-2014
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): Представлено результати використання у годівлі курчат-бройлерів ферменту целюлази, отриманого із штаму Aspergillus terreus, який культивували на поживному середовищі із вмістом 0,5 мг/л органічного комплексу сполуки Купруму, що сприяло більшому відкладанню протеїну у м’ясі курчат-бройлерів, що важливо з погляду харчових та дієтичних властивостей м’яса птиці, одержаного з використанням біологічно активних речовин. Інтенсивність нарощування біомаси клітин Tetraсhуmena pуriformis показало, що біологічна цінність м’яса курчат-бройлерів, яких вирощували на комбікормах із умістом ферменту целюлази, була вищою на 3,1 % порівняно із контролем. The results of studying the cellulase enzyme obtained from the strain of Aspergillus terreus, which was cultivated on a nutrient medium containing 0.5 mg / l of the organic complex of a copper compound, were promoted in the feeding of broiler chickens, which contributed to more protein deposition in the meat of broiler chickens, which is important from the point of view view of food and dietary properties of poultry meat obtained with the use of biologically active substances. The intensity of growth of the biomass of Tetrahumena puiformis cells showed that the biological value of the meat of broiler chickens grown on mixed fodders with the addition of cellulase was higher by 3.1% compared to the control. Представлены результаты изучения в кормлении цыплят-бройлеров фермента целлюлазы, полученного из штамма Aspergillus terreus, который культивировали на питательной среде с содержанием 0,5 мг/л органического комплекса соединения меди, что способствовалоа большему отложению протеина в мясе цыплят-бройлеров, что важно с точки зрения пищевых и диетических свойств мяса птицы, полученного с использованием биологически активных веществ. Интенсивность наращивания биомассы клеток Tetraсhуmena pуriformis показало, что биологическая ценность мяса цыплят-бройлеров, которых выращивали на комбикормах с добавкой фермента целлюлазы, была выше на 3,1 % по сравнению с контролем.
Опис: Бомко Л.Г. Вплив ферменту целюлази на хімічний склад та біологічну цінність м’язів курчат-бройлерів / Л.Г. Бомко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2014. – Вип. 1 (110). – С. 24–27.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/478
УДК: УДК 636.52/58.087.8:637.54
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_fermentu.pdf179,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.