Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/441
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мерзлов, Сергій Віталійович | - |
dc.contributor.author | Merzlov, Serhii | - |
dc.contributor.author | Король-Безпала, Леся Петрівна | - |
dc.contributor.author | Korol'-Bezpala, Lesya | - |
dc.date.accessioned | 2018-03-30T09:59:35Z | - |
dc.date.available | 2018-03-30T09:59:35Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.issn | 2310-9289 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/441 | - |
dc.description | Мерзлов С.В. Дослідження впливу високих доз пекарських дріжджів у складі поживного середовища на стан личинок Chironomus / С.В. Мерзлов, Л.П. Король-Безпала // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2016. – Вип. 2 (129). – С. 74-77 | uk_UA |
dc.description.abstract | Одним із джерел поживних речовин для личинок Chironomus є пекарські дріжджі. Проте у доступній літературі не зустрічається даних щодо впливу їх високих доз на розвиток культури. Представлено результати досліджень впливу різних рівнів пекарських дріжджів у складі поживного середовища без додаткової аерації на життєдіяльність личинок Chironomus. Виявлено негативний вплив високих доз пекарських дріжджів на культуру. Встановлена пряма закономірність: чим вища доза дріжджів тим вища смертність личинок. За вмісту пекарських дріжджів 4,4 % від маси поживного середовища усі личинки гинуть на 4-6 добу. За дози пекарських дріжджів 0,4–3,4 % личинки виживають без додаткової аерації до 7–8 доби. Baking yeast is one of the nutrients source for the Chironomus larvae. However, the available literature provides no data on the high doses influence on the development of the culture. The paper reveals the results of studying the impact of different levels of baking yeast in the nutrient medium without additional aeration on the Chironomus larvae living. The authors have found a negative impact of baking yeast high doses on the culture. A direct relation was revealed: the higher was the yeast dose the higher was the larvae mortality. All the larvae die in 4-6 days under baking yeast content of 4.4% in the nutrient medium weight. The larvae live for 7-8 days without additional aeration under the doses of 0.4-3.4% of baking yeast. Одним из источников питательных веществ для личинок Chironomus есть пекарские дрожжи. Однако в доступной литературе не встречается данных относительно влияния их высоких доз на развитие культуры. Представлены результаты исследований влияния разных уровней пекарских дрожжей в составе питательной среды без дополнительной аэрации на жизнедеятельность личинок Chironomus. Выявлено негативное влияние высоких доз пекарских дрожжей на культуру. Установленная прямая закономерность: чем высшая доза дрожжей тем высшая смертность личинок. При содержимом пекарских дрожжей 4,4 % от массы питательной среды все личинки погибают на 4-6 сутки. При дозе пекарских дрожжей 0,4–3,4 % личинки выживают без дополнительной аэрации до 7–8 суток. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | високі дози | uk_UA |
dc.subject | личинки Chironomus | uk_UA |
dc.subject | пекарські дріжджі | uk_UA |
dc.subject | поживне середовище | uk_UA |
dc.subject | виживання личинок Chironomus | uk_UA |
dc.subject | high doses | uk_UA |
dc.subject | Chironomus larvae | uk_UA |
dc.subject | baking yeast | uk_UA |
dc.subject | nutrient medium | uk_UA |
dc.subject | the Chironomus larvae survival | uk_UA |
dc.subject | питательная среда | uk_UA |
dc.title | Дослідження впливу високих доз пекарських дріжджів у складі поживного середовища на стан личинок Chironomus | uk_UA |
dc.title.alternative | Studying the influence of baking yeast high doses in the media on Chironomus larvae condition | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | УДК 606:664.642:595.771:639.3 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Doslidzhennia_vplyvu.pdf | 190,88 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.