Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4370
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтепанюк, Віктор Іванович-
dc.contributor.authorStepanyuk, Victor-
dc.contributor.authorКоваль, Юлія Іванівна-
dc.contributor.authorKovalʹ, Yuliya-
dc.contributor.authorАнтіпов, Анатолій Анатолійович-
dc.contributor.authorAntipov, Anatoliy-
dc.contributor.authorУтеченко, Микола Валентинович-
dc.contributor.authorUtechenko, Mykola-
dc.date.accessioned2020-02-24T10:04:34Z-
dc.date.available2020-02-24T10:04:34Z-
dc.date.issued2007-04-
dc.identifier.citationЯкість мʼяса великої рогатої худоби при фасціольозній інвазії / В.І. Степанюк, Ю.І. Коваль, А.А. Антіпов, М.В. Утеченко // Збірник наукових праць за матеріалами Міжнар. наук. студентської конф. (25-26 квітня 2007 р.). – Львів, 2007. – Ч.II. - С.16–18.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4370-
dc.descriptionThe bacterial semination of carcasses and organs of cattle at fasciolezi depends on intensity of invasion. At the strong degree of invasion of fasciolezom is a liver maximally sown, then portal lymphonodus, and in less degree is a mcode?ÿçîâà fabric. At the weak and middle degree of invasion of fasciolezom the staggered parts of liver need to be cleaned out and utilize, and the unstaggered parts of internalss and carcasses – to produce without limitations. At the strong degree of invasion it follows to conduct the backterioscopy of strokes-imprints, and depending on ii results internalss and to the flourish to send on prompererobku or on technical utilization.uk_UA
dc.description.abstractБактеріальне обсіменіння туш та органів великої рогатої худоби при фасціольозі залежить від інтенсивності інвазії. При сильному ступені інвазії фасціольозом максимально обсіменяється печінка, потім портальний лімфовузол, і у меншій мірі – мʼязова тканина. За слабкого та середнього ступеня інвазії фасціольозом уражені частини печінки треба зачищати та утилізувати, а неуражені частини внутрішніх органів та туш – випускати без обмежень. При сильному ступені інвазії слід проводити бактеріоскопію мазків-відбитків, і в залежності від ії результатів внутрішні органи та тушу направляти на промпереробку або на технічну утилізацію. Бактериальное обсеменение туш и органов крупного рогатого скота при фасциолёзе зависит от интенсивности инвазии. При сильной степени инвазии фасциолёзом максимально обсеменяется печень, потом портальный лимфоузел, и в меньшей степени – мешечная ткань. При слабой и средней степени инвазии фасциолёзом пораженные части печени нужно зачищать и утилизировать, а непораженные части внутренних органов и туши – выпускать без ограничений. При сильной степени инвазии следует проводить бактериоскопию мазков-отпечатков, и в зависимости от их результатов внутренние органы и тушу направлять на промпереработку или на техническую утилизацию.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectвелика рогата худобаuk_UA
dc.subjectфасціольозuk_UA
dc.subjectпечінкаuk_UA
dc.subjectслабка ступінь інвазіїuk_UA
dc.subjectсередня ступінь інвазіїuk_UA
dc.subjectсильна ступінь інвазіїuk_UA
dc.subjectcattleuk_UA
dc.subjectfasciolezаuk_UA
dc.subjectliveruk_UA
dc.subjectweak degree of invasionuk_UA
dc.subjectis middle degree of invasionuk_UA
dc.subjectstrong degree of invasionuk_UA
dc.subjectкрупный рогатый скотuk_UA
dc.subjectфасциолёзuk_UA
dc.subjectпеченкаuk_UA
dc.subjectслабая степень инвазииuk_UA
dc.subjectсредняя степень инвазииuk_UA
dc.subjectсильная степень инвазииuk_UA
dc.titleЯкість мʼяса великої рогатої худоби при фасціольозній інвазіїuk_UA
dc.title.alternativeQuality of meat of cattle at a fascioleznoy invasionuk_UA
dc.title.alternativeКачество мяса крупного рогатого скота при фасциолёзной инвазииuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc637.562.072:619:616.995.122.21Фuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
jakist'_mʼjasa_velykoi'_rogatoi'.pdf827,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.