Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4102
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛавров, Віталій Васильович-
dc.contributor.authorLavrov, Vitalii-
dc.contributor.authorГрабовська, Тетяна Олександрівна-
dc.contributor.authorGrabovska, Tetiana-
dc.date.accessioned2020-02-08T06:42:39Z-
dc.date.available2020-02-08T06:42:39Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationЛавровВ.В. Поширення органічного аграрного виробництва – важливий напрям збереження біорізноманіття та навколишнього природного середовища / В.В.Лавров, Т.О.Грабовська // Органічне агровиробництво: освіта і наука: збірник тез ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції 31 жовтня 2019 року .- Київ, 2019 .- С. 137-139.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4102-
dc.descriptionOrganic production is considered in the context of the complex consequences of biodiversity anthropogenic disturbance, structural and functional organization and degradation of ecosystems in the landscape sphere, reduction of their sustainability, productivity and development. It is shown that this reduces the quality of natural resources potential of certain territories, limits the choice of priorities of activity, directions of society development. The ecological problems of traditional agro-ecosystems as monocultures and the risks from adjacent ecosystems are highlighted. The advantages of organic agricultural production are substantiated by systematic harmonization of social, economic and environmental interests, combination of classical approaches, best modern practices / experience with know-how / innovations. It is noted that favorable social, economic and legal conditions for the implementation of these technologies in practice have been created in Ukraine.uk_UA
dc.description.abstractОрганічне виробництво сільськогосподарської продукції розглянуто у контексті комплексу наслідків антропогенного порушення біорізноманіття, структурно-функціональної організації та деградації екосистем ландшафтної сфери, зниження їхньої стійкості, продуктивності та розвитку. Показано, що це знижує якість природноресурсного потенціалу певних територій, обмежує вибір пріоритетів діяльності, напрямів розвитку суспільства. Висвітлено екологічні проблеми традиційних агроекосистем як монокультур, ризики від них суміжним екосистемам. Обґрунтовано переваги органічного аграрного виробництва завдяки системного гармонізації соціальних, економічних та екологічних інтересів, поєднання класичних підходів, кращих сучасних практик/досвіду з ноу-хау/інноваціями. Зазначено, що в Україні створено сприятливі соціальні, економічні та правові умови для реалізації зазначених технологій у практиці.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНауково-методичний центр вищої та фахової передвищої освітиuk_UA
dc.subjectатропогенне навантаження на природуuk_UA
dc.subjectорганічне виробництво сільськогосподарської продукціїuk_UA
dc.subjectекосистемний підхідuk_UA
dc.subjectзбалансоване природокористуванняuk_UA
dc.subjectмеханізми мотиваціїuk_UA
dc.subjectнормативно-законодавче забезпеченняuk_UA
dc.subjectanthropogenic load on natureuk_UA
dc.subjectorganic agricultural productionuk_UA
dc.subjectecosystem approachuk_UA
dc.subjectsustainable nature managementuk_UA
dc.subjectmechanisms of motivationuk_UA
dc.subjectregulatory and legislative supportuk_UA
dc.titleПоширення органічного аграрного виробництва – важливий напрям збереження біорізноманіття та навколишнього природного середовищаuk_UA
dc.title.alternativeDissemination of organic agricultural production - an important area of biodiversity conservation and the environmentuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc574.1:338.432:631.147 (045)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Poshyrennia_orhanichnoho.pdf347,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.