Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3581
Title: | Впив згодовування селену на хімічний склад мяса свиней |
Other Titles: | Effect of selenium feeding on the chemical composition of pig meat |
Authors: | Пірова, Людмила Вікторівна Pirova, Liudmyla Сивик, Тетяна Леонідівна Syvyk, Tetyana |
Keywords: | селеніт натрію;сел-плекс;залізо;мідь;цинк;sodium selenite;Sel-Plex;iron;copper;zinc |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | Національна академія аграрних наук України |
Citation: | Пірова Л.В. Впив згодовування селену на хімічний склад мяса свиней / Л.В.Пірова, Т.Л.Сивик // Вісник аграрної науки.- 2010. - № 9 .- С. 76-77. |
Abstract: | Вивчено вплив селеніту натрію та сел плексу на хімічний склад м’яса свиней. Доведено, що введення органічного селену у вигляді сел плексу у кількості 0, 3—0, 4 мг селену на 1 кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню в їх м’ясі вмісту заліза, міді, цинку та зниженню вмісту кадмію, свинцю і ртуті. |
Description: | The effect of sodium selenite and plexi salts on the chemical composition of pig meat has been studied. It is proved that the introduction of organic selenium in the form of sel plex in the amount of 0, 3 - 0, 4 mg of selenium per 1 kg of dry matter contributes to the increase in their meat content of iron, copper, zinc and reduce the content of cadmium, lead and mercury. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3581 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4.053.087.72:636.4.033 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vpliv_zgodovuvannia.pdf | 133,02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.