Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1661
Назва: Перспективи застосування пробіотичних та ферментних препаратів у свинарстві
Інші назви: Prospects for probiotic and enzyme preparations in pigs
Автори: Малина, Василь Вікторович
Malyna, Vasily
Бондаренко, Леся Вікторівна
Bondarenko, Lesia
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Гришко, Віталій Анатолійович
Grishko, Vitaliі
Балацький, Юрій Олександрович
Balytskyi, Yuri
Бабенко, Сергій Петрович
Babenko, Serhii
Чернявський, Олександр Олександрович
Cherniavskyi, Oleksandr
Сломчинський, Михайло Миколайович
Slomchynskyi, Mykhailo
Болоховський, Владислав Вікторович
Bolkhovskyi, Vladyslav
Болоховська, Валентина Антонівна
Bolkhovskia, Valentyna
Ключові слова: пробіотик Протекто-актив;ферментні препарати;кормові добавки;перетравність корму;годівля свиней;enzyme preparations;probiotic Protective agent;feed additives;digestion of feed;feeding of pigs;пробиотик Протекто-актив;ферментые препараты;кормление свиней;переваримость корма
Дата публікації: 2017
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет, ТОВ «ТД БТУ – центр»
Бібліографічний опис: Перспективи застосування пробіотичних та ферментних препаратів у свинарстві: Монографія / В.В. Малина, Л.В. Бондаренко, В.П. Лясота та ін.- Біла Церква, 2017 – 243 с.
Короткий огляд (реферат): Викладено теоретичне та практичне обґрунтування до застосування пробіотику Протекто-актив у свинарстві. Доведено його позитивний вплив на мікробіоценоз кишечнику, морфологічні, біохімічні та імунологічні показники крові молодняку свиней. За результатами виробничої апробації встановлено оптимальні дози Протекто-активу у комплексі з ферментним препаратом мацераза і підтверджено позитивний вплив кормових добавок на перетравність поживних речовин корму, обмін речовин, продуктивність, забійні та м’ясні якості молодняку свиней. Запропоновані рекомендації стосовно застосування пробіотика Протекто-актив у процесі вирощування свиней. Монографію призначено для біотехнологів, фахівців ветеринарної медицини, керівників свинокомплексів, сільськогосподарських підприємств та фермерів, а також студентів біологотехнологічних факультетів та факультетів ветеринарної медицини вищих навчальних закладів сільськогосподарського напрямку. Изложено теоретическое и практическое обоснование к применению пробиотика протекто-актив в свиноводстве. Доказано его положительное влияние на микробиоценоз кишечника, морфологические, биохимические и иммунологические показатели крови молодняка свиней. По результатам производственной апробации установлены оптимальные дозы протекто-актива в комплексе с ферментным препаратом мацераза и подтверждено положительное влияние кормовых добавок на переваримость питательных веществ корма, обмен веществ, производительность, убойные и мясные качества молодняка свиней. Предложены рекомендации по применению пробиотика протекто-актив в процессе выращивания свиней. Монография предназначена для биотехнологов, специалистов ветеринарной медицины, руководителей свинокомплексов, сельскохозяйственных предприятий и фермеров, а также студентов биолого-технологических факультетов и факультетов ветеринарной медицины высших учебных заведений сельскохозяйственного направления.
Опис: The theoretical and practical substantiation for the use of probiotic Protecto-Active in pig breeding is presented. Its positive influence on intestinal microbiocenosis, morphological, biochemical and immunological parameters of the blood of young pigs has been proved. According to the results of industrial testing, the optimal dosages of Protective Assay in combination with the enzyme preparation of merceraza were established and the positive effect of feed additives on the digestibility of nutrients of feed, metabolism, productivity, slaughter and meat quality of young pigs was confirmed. Proposed recommendations concerning application of probiotic Protective agent in the process of pig breeding. The monograph is intended for biotechnologists, specialists in veterinary medicine, heads of pig farms, agricultural enterprises and farmers, as well as students of biotechnological faculties and veterinary medicine departments of higher educational institutions of agricultural direction.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1661
УДК: 636.4.087.8
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Perspektyvy_zastosuvannia.pdf4,94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.