Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15206| Назва: | Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів |
| Інші назви: | Method for determining the freshness of minced meat |
| Автори: | Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Салата, Володимир Зінов'євич Salata, Volodymyr Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Приліпко, Тетяна Миколаївна Prilipko, Tetiana |
| Ключові слова: | м’ясні фарші;ступінь свіжості;реактив Неслера;інтенсивність забарвлення м’ясних фаршів;minced meat;degree of freshness;Nessler's reagent;color intensity of minced meat |
| Дата публікації: | 2025 |
| Бібліографічний опис: | Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів: пат. 161046: МПК G01N33/12 (2006.01) /Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Cалата В.З., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.І. - № u 2025 00476 заявл. 05.02.2025; опубл. 05.11.2025, Бюл. № 45. - 4 с. |
| Короткий огляд (реферат): | Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів, що включає використання реактиву Неслера, який відрізняється тим, що використовують зразок м’ясного фаршу у кількості 0,02–0,03 г, який наносять на предметне скельце, додають 0,1–0,2 см3 реактиву Неслера, накривають покривним скельцем, витримують 0,5–1,0 хв, після чого встановлюють інтенсивність забарвлення м’ясного фаршу відповідно до ступеня свіжості: свіжого – світло-жовтого кольору, сумнівної свіжості – інтенсивно-жовтого кольору, несвіжого – помаранчевого кольору |
| Опис: | A method for determining the freshness of minced meat, which includes the use of Nessler's reagent, which is characterized in that a minced meat sample in the amount of 0.02–0.03 g is used, which is applied to a slide, 0.1–0.2 cm3 of Nessler's reagent is added, covered with a coverslip, kept for 0.5–1.0 min, after which the color intensity of the minced meat is determined according to the degree of freshness: fresh - light yellow color, dubious freshness - intense yellow color, stale - orange color |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15206 |
| УДК: | 614.31:637.5 |
| Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| sposib_vyznachennja.pdf | 2,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.