Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15206
Назва: Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів
Інші назви: Method for determining the freshness of minced meat
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Салата, Володимир Зінов'євич
Salata, Volodymyr
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Ключові слова: м’ясні фарші;ступінь свіжості;реактив Неслера;інтенсивність забарвлення м’ясних фаршів;minced meat;degree of freshness;Nessler's reagent;color intensity of minced meat
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів: пат. 161046: МПК G01N33/12 (2006.01) /Богатко А.Ф., Богатко Н.М., Cалата В.З., Мазур Т.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.І. - № u 2025 00476 заявл. 05.02.2025; опубл. 05.11.2025, Бюл. № 45. - 4 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення свіжості м’ясних фаршів, що включає використання реактиву Неслера, який відрізняється тим, що використовують зразок м’ясного фаршу у кількості 0,02–0,03 г, який наносять на предметне скельце, додають 0,1–0,2 см3 реактиву Неслера, накривають покривним скельцем, витримують 0,5–1,0 хв, після чого встановлюють інтенсивність забарвлення м’ясного фаршу відповідно до ступеня свіжості: свіжого – світло-жовтого кольору, сумнівної свіжості – інтенсивно-жовтого кольору, несвіжого – помаранчевого кольору
Опис: A method for determining the freshness of minced meat, which includes the use of Nessler's reagent, which is characterized in that a minced meat sample in the amount of 0.02–0.03 g is used, which is applied to a slide, 0.1–0.2 cm3 of Nessler's reagent is added, covered with a coverslip, kept for 0.5–1.0 min, after which the color intensity of the minced meat is determined according to the degree of freshness: fresh - light yellow color, dubious freshness - intense yellow color, stale - orange color
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15206
УДК: 614.31:637.5
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sposib_vyznachennja.pdf2,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.