Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15180
Назва: Насіння льону як антимікробний захист
Інші назви: Flaxseed as antimicrobial protection
Автори: Артеменко, Ігор Вікторович
Artemenko, Ihor;
Зоценко, Володимир Миколайович
Zotsenko, Volodymyr
Островський, Денис Миколайович
Ostrovsky, Denis
Ключові слова: інфекції;мікроорганізми;насіння льону;льон;фітобіотики;infections;microorganisms;flax seeds;linen;phytobiotics
Дата публікації: 2025
Видавництво: НУБіП
Бібліографічний опис: Артеменко І.В. Насіння льону як антимікробний захист / І.В. Артеменко, В.М. Зоценко, Д.М. Островський // Матеріали Міжнар. наук. конф. «Єдине здоров’я – 2025», присвяченої 105-річчю створення факультету ветеринарної медицини (НУБіП, 18 вересня 2025 р.). - Київ, 2025. – С.165-166.
Короткий огляд (реферат): Одним із перспективних напрямків є вирішення проблем що виникли є використання рослинної сировини яка містить фітобіотики. Дослідники всього світу високо цінують фітохімічні речовини які мають інгібіторну активність щодо бактерій, мікроскопічних грибів і вірусів. Одним із таких видів сировини рослинного походження що вирощується на теренах України і демонструє антимікробну активність є насіння льону [2] яке отримують вирощуючи льон-довгунець чи льон кудряш.
Опис: One of the promising directions for solving the problems that have arisen is the use of plant raw materials containing phytobiotics. Researchers around the world highly value phytochemicals that have inhibitory activity against bacteria, microscopic fungi, and viruses. One of such types of plant raw materials that is grown in Ukraine and demonstrates antimicrobial activity is flax seeds [2], which are obtained by growing long-stemmed flax or curly flax.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15180
УДК: 663.854.54
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nasinnja_l'onu_jak_antymikrobnyj.pdf690,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.