Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15179
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНайда, Сергій Васильович-
dc.contributor.authorNaida, Sergey-
dc.date.accessioned2025-12-03T08:04:12Z-
dc.date.available2025-12-03T08:04:12Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationНайда С. В. Аналіз технології виробництва продукції вівчарства в умовах ТОВ «Геозем-Макарів» Київської областіу: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник І. О. Ластовська, доцент.— Біла Церква, 2025. — 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15179-
dc.descriptionThe operations of "Geozem-Makariv" LLC in the Kyiv region have been analyzed. This farm manages a land fund of 420 hectares, which is used for cultivating fodder, grain, and industrial crops. The farm specializes in raising Lacaune sheep, used for the production of various types of cheeses and milk, which are sold under their own brand name "Soloviov Family Farm." The sheep flock numbers 1,500 head, including 502 ewes, 20 breeding rams, 65 replacement ewe lambs, and 485 young animals of the current year. The flock is housed in newly constructed premises, divided into sections, with feeding from a feed bunk and automated waterers. This technology allows for successful replenishment of the sheep flock with highly productive animals, as the lambing rate per 100 ewes is 96.6%, and their survival rate is 98.5%. Sheep milking takes place in a milking parlor with a capacity of 24 stalls. Annual milk production is 68.68 tons, with a milk yield per ewe of 136.8 kg. The profitability level of sheep milk production for 2024 was 25.8%.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано діяльність господарства ТОВ «Геозем-Макарів» Київської області, яке має земельний фонд 420 га, що використовується для вирощування кормових, зернових та технічних культур. Займається розведенням овець породи Лакон, що використовується для виробництва різних видів сирів та молока що реалізуються під власною торговою маркою "Soloviov Family Farm". Поголів’я овець становить 1500 голів, з них 502 вівцематки, барани- плідники – 20, ярки ремонтні – 65, молодняк поточного року - 485. Утримують стадо в новозбудованих приміщеннях, розділених на секції, годівлею з кормового столу та автоматизованими напувалками. Дана технологія дозволяє успішно поповнювати стадо овець високопродуктивними тваринами, оскільки вихід ягнят на 100 овець становить 96,6%, а їх збереженість – 98,5 %. Доїння овець проходить у доїльному залі місткістю 24 місця. Виробництво молока за рік становить 68,68 т, надій на 1 вівцю – 136,8 кг. Рівень рентабельності виробництва овечого молока за 2024 рік склав – 25,8 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectпорода Лаконuk_UA
dc.subjectLacaune breeduk_UA
dc.subjectвідтворна здатність овецьuk_UA
dc.subjectreproductive capacity of sheepuk_UA
dc.subjectзбереженість овецьuk_UA
dc.subjectsheep survival rateuk_UA
dc.subjectутримання овецьuk_UA
dc.subjectsheep housinguk_UA
dc.subjectовече молокоuk_UA
dc.subjectsheep milkuk_UA
dc.subjectдоїльний залuk_UA
dc.subjectmilking parloruk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва продукції вівчарства в умовах ТОВ «Геозем-Макарів» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of Sheep Production Technology at "Geozem-Makariv" LLC, Kyiv Regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Naida.pdf678,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.