Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15170| Назва: | Аналіз технології виробництва та переробки продукції перепелівництва у СТОВ «Продовольчий Альянс» Черкаської області |
| Інші назви: | Analysis of the technology of production and processing of quail products in the AJSC “Food Alliance”, Cherkasy region |
| Автори: | Шадура, Аліна Валеріївна Shadura, Alina |
| Ключові слова: | перепели;quails;яєчна продуктивність;egg production;відгодівельні якості;fattening qualities;м’ясні якості;meat qualities;технологія забою;slaughter technology |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | БНАУ |
| Бібліографічний опис: | Шадура А. В. Аналіз технології виробництва та переробки продукції перепелівництва у СТОВ «Продовольчий Альянс» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, професор.— Біла Церква, 2025. — 41 с. |
| Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва і переробки продукції перепелівництва, зокрема технологію утримання, годівлі перепелів, інкубацію яєць, яєчну продуктивність, відгодівельні і м’ясні якості перепелів, технологію забою і обробки тушок перепелів. Встановлено, що перепели англійської білої породи характеризувались вищою яєчною продуктивністю порівняно із маньчжурською породою. Максимальна несучість спостерігалась у перші місяці яйцекладки, після чого поступово знижувалась. Дослідження відгодівельних якостей перепелів засвідчило перевагу техаської білої породи над маньчжурською, що проявляється у значно вищій живій масі та абсолютному прирості протягом усього періоду відгодівлі. Техаські білі перепели довше зберігають здатність інтенсивно нарощувати масу, що робить їх більш ефективними для м'ясного виробництва. Вивчення м'ясних якостей перепелів підтвердило, що техаська біла порода значно перевершує маньчжурську за ключовими показниками. Зокрема, у техаських перепелів вищі маса потрошеної тушки, забійний вихід та маса м'язів, що свідчить про їхню кращу м'ясну продуктивність. Встановлено, що вирощування техаської білої породи перепелів на м'ясо є більш економічно доцільним і забезпечує більший прибуток від реалізації продукції та вищий рівень рентабельності, що робить цю породу пріоритетною для м'ясного напрямку в господарстві. Отримані результати можуть бути використані для створення і розвитку ферм з виробництва і переробки продукції перепелівництва. |
| Опис: | The qualification work analyzed the technology of production and processing of quail products, in particular the technology of keeping, feeding quails, egg incubation, egg productivity, fattening and meat qualities of quails, the technology of slaughtering and processing quail carcasses. It was found that quails of the English White breed were characterized by higher egg productivity compared to the Manchurian breed. Maximum egg production was observed in the first months of egg laying, after which it gradually decreased. The study of the fattening qualities of quails showed the superiority of the Texas white breed over the Manchurian, which is manifested in a significantly higher live weight and absolute gain throughout the entire fattening period. Texas white quails retain the ability to intensively increase mass for a longer time, which makes them more effective for meat production. The study of the meat qualities of quails confirmed that the Texas white breed is significantly superior to the Manchurian in key indicators. In particular, Texas quails have higher carcass weight, slaughter yield and muscle mass, which indicates their better meat productivity. It was established that growing the Texas white breed of quails for meat is more economically feasible and provides greater profit from product sales and a higher level of profitability, which makes this breed a priority for the meat direction in the economy. The results obtained can be used to create and develop farms for the production and processing of quail products |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15170 |
| УДК: | 636.59.033 |
| Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 204_D_Shadura A.V..pdf | 710,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.