Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15160
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПостоюк, Мар'яна Русланівна-
dc.contributor.authorPostoyuk, Mar'yana-
dc.date.accessioned2025-12-02T08:14:39Z-
dc.date.available2025-12-02T08:14:39Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationПостоюк М. Р. Аналіз технології виробництва та переробки м’яса цесарок у приватному домогосподарстві: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, професор. — Біла Церква, 2025. — 40 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15160-
dc.descriptionThe qualification work analyzed the technology of production and processing of guinea fowl products, in particular, the technology of keeping, feeding guinea fowl, egg incubation, egg productivity, fattening and meat qualities of guinea fowl, the technology of slaughtering and processing of guinea fowl carcasses. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used. The studied farm keeps about 300 of Grey Spotted and Cream guinea fowl. Guinea fowl are kept in insulated premises with compliance with the necessary standards of area, feeding and watering. Feed mixtures for guinea fowl are developed taking into account the age of the bird and include crushed grain, protein components and green fodder. For young and laying guinea fowl, 24-hour lighting is provided. The laying rate of guinea fowls is from 100 to 130 eggs per season, with the Cream breed showing a slightly higher egg productivity. The mass of eggs increases during the season. The Grey Spotted guinea fowls significantly surpasses the Cream breed in terms of growth rate, live weight and efficiency of feed use throughout the entire fattening period. This breed also demonstrates better slaughter and meat qualities, including higher slaughter yield and greater mass of muscle parts of the carcass. Economic analysis showed that raising Grey Spotted guinea fowls for meat is significantly more profitable in the studied private household. The results obtained can be used to create and develop farms for the production and processing of guinea fowl products.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва і переробки продукції цесарківництва, зокрема технологію утримання, годівлі цесарок, інкубацію яєць, яєчну продуктивність, відгодівельні і м’ясні якості цесарок, технологію забою і обробки тушок цесарок. Використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. У дослідженому господарстві утримують близько 300 голів цесарок порід сіро-крапчаста і кремова. Цесарки утримуються в утеплених приміщеннях з дотриманням необхідних норм площі, годівлі та напування. Кормосуміші для цесарок розроблені з урахуванням віку птиці і, включають подрібнені зернові, білкові компоненти та зелені корми. Для молодняка і несучок цесарок передбачено цілодобове освітлення. Несучість цесарок – від 100 до 130 яєць за сезон, при цьому кремова порода показує дещо вищу яєчну продуктивність. Маса яєць зростає протягом сезону. Сіро-крапчаста порода цесарок значно перевершує кремову за темпами росту, живою масою та ефективністю використання корму протягом усього періоду відгодівлі. Ця порода також демонструє кращі забійні та м'ясні якості, включаючи вищий забійний вихід та більшу масу м'язових частин тушки. Економічний аналіз показав, що вирощування цесарок сіро-крапчастої породи на м'ясо є значно вигіднішим у дослідженому приватному домогосподарстві. Отримані результати можуть бути використані для створення і розвитку ферм з виробництва і переробки продукції цесарківництва.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectцесаркиuk_UA
dc.subjectguinea fowluk_UA
dc.subjectяєчна продуктивністьuk_UA
dc.subjectegg productionuk_UA
dc.subjectвідгодівельні якостіuk_UA
dc.subjectfattening qualitiesuk_UA
dc.subjectм’ясні якостіuk_UA
dc.subjectmeat qualitiesuk_UA
dc.subjectтехнологія забоюuk_UA
dc.subjectslaughter technologyuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки м’яса цесарок у приватному домогосподарствіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of guinea fowl meat in a private householduk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.59.033uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Postoyuk M.pdf694,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.