Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15154
Title: Аналіз технології виробництва молока у СГПП імені Гагаріна та його переробки у ТОВ «Люстдорф».
Other Titles: Analysis of milk production technology at Gagarin SGPP and its processing in Lustdorf LLC.
Authors: Мудренко, Максим Миколайович
Mudrenko, Maksym
Keywords: велика рогата худоба;cattle;молочна продуктивність;dairy productivit;порода;breed;годівля;feeding;надій;hopes
Issue Date: 2025
Publisher: БНАУ
Citation: Мудренко М. М. Аналіз технології виробництва молока у СГПП імені Гагаріна та його переробки у ТОВ «Люстдорф»: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник В. А. Ліскович, доцент.— Біла Церква, 2025. — 40 с.
Abstract: Метою наукових досліджень було проведення аналізу технології виробництва молока в підприємстві та його переробки. Для реалізації нашої мети було заплановано вирішити такі завдання: провести аналіз та охарактеризувати поголів’я корів на фермі; оцінити технологію утримання тварин; дослідити ступінь годівлі корів та молодняку; розглянути особливості організації технології машинного доїння корів. Об’єктом наших досліджень є аналіз технології виробництва молока. Предметом досліджень є структура стада, рівень годівлі, та система утримання тварин, організація технологічних процесів доїння корів. Аналіз раціону годівлі корів проводили на основі деталізованих норм, за допомогою комп’ютерної техніки. В результаті проведеного аналізу технології виробництва молока спеціалістам підприємства СГПП імені Гагаріна рекомендується посилити технологічні аспекти щодо удосконалення технології виробництва могалузі молочного скотарства
Description: The purpose of scientific research was to analyze the technology of milk production in the enterprise and its processing. It was planned to solve the following tasks for the realization of our goal: • analyze and characterize the number of cows on the farm; • evaluate the technology of keeping animals; • investigate the degree of feeding of cows and young animals; • Consider the features of the organization of machine milking of cows. The object of our research is the analysis of milk production technology. The subject of research is the structure of the herd, the level of feeding, and the system of keeping animals, the organization of technological processes of milking cows. The analysis of the diet of cows was carried out on the basis of detailed standards, using computer equipment. As a result of the analysis of the technology of milk production by specialists of the Gagarin SGPP enterprise, it is recommended to strengthen technological aspects to improve the technology of production of dairy cattle.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15154
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Mudrenko M.pdf518,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.