Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14675
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПашинський, Ярослав Юрійович-
dc.contributor.authorPashinsky, Yaroslav-
dc.date.accessioned2025-09-22T11:55:47Z-
dc.date.available2025-09-22T11:55:47Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПашинський Я. Ю. Аналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівців: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. А. Наріжний, професор. - Біла Церква, 2024. - 52 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14675-
dc.descriptionThe purpose of this work is to analyze and improve the technology of corn flakes. The growing popularity of food concentrates among consumers is explained by their long shelf life, as well as the ease of their preparation. A certain portion of food concentrates is made from corn. Corn flakes are mass-produced products that are in demand and popular in our country. These products are classified as breakfast cereals according to certain qualifications. The popularity of these products in the country is growing rapidly, reaching approximately 10% per year. In this work, an analysis of the technology for the production of corn flakes is made, the requirements for raw materials are described in detail, product calculations with improvements are made, the hardware and technological diagram is illuminated, equipment is selected and calculated, and control of the safety and quality of the finished product and the greening of production are presented. It is concluded that the proposed improved technology for the production of corn flakes, with partial replacement of corn grits with Artek wheat grits, makes it possible to create a new range of products that have high biological value and beneficial properties. The developed technology can be used in food enterprises for the production of breakfast cereals without the need for additional equipment and without changing the production line. The qualifying work contains 52 pages, 20 tables, 9 figures, 36 list of sources used.uk_UA
dc.description.abstractМетою даної роботи є аналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівців. Зростаюча популярність харчових концентратів серед споживачів пояснюється їх тривалим терміном зберігання, також простотою їх приготування. Певна частка харчових концентратів виробляється з кукурудзи. Кукурудзяні пластівці - це продукти масового виробництва, який користується попитом і популярністю в нашій країні. Ці продукти класифікуються як сухі сніданки відповідно до певних кваліфікацій. Популярність цих продуктів в країні стрімко зростає, досягаючи приблизно 10 % на рік. У даній роботі зроблений аналіз технології виробництва кукурудзяних пластівців, детально розписані вимоги до сировини, зроблений продуктовий розрахунок з удосконаленням, висвітлена апаратурно-технологічна схема, підібране та розраховане обладнання, а також представлений контроль безпечності та якості готового продукту та екологізація виробництва. Зроблено висновок, що запропонована удосконалена технологія виробництва кукурудзяних пластівців, з частковою заміною кукурудзяної крупи на крупу пшеничну «Артек», дозволяє створити новий асортимент продукту, який має високу біологічні цінність та корисні властивості. Розроблена технологія може бути використана на харчових підприємствах з виготовлення сухих сніданків без необхідності додаткового обладнання та без зміни технологічної лінії. Кваліфікаційна робота містить 52 сторінок, 20 таблиць, 9 рисунків, 36 список використаних джерел.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкукурудзяні пластівціuk_UA
dc.subjectcorn flakesuk_UA
dc.subjectкрупа кукурудзянаuk_UA
dc.subjectcorn gritsuk_UA
dc.subjectкрупа пшенична «Артек»uk_UA
dc.subjectArtek wheat gritsuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectудосконаленняuk_UA
dc.subjectimprovementuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівцівuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of corn flake technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc664.696.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пашинський Я. Ю..pdf754,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.