Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14675
Title: | Аналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівців |
Other Titles: | Analysis and improvement of corn flake technology |
Authors: | Пашинський, Ярослав Юрійович Pashinsky, Yaroslav |
Keywords: | кукурудзяні пластівці;corn flakes;крупа кукурудзяна;corn grits;крупа пшенична «Артек»;Artek wheat grits;технологія;technology;удосконалення;improvement |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Пашинський Я. Ю. Аналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівців: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. А. Наріжний, професор. - Біла Церква, 2024. - 52 с. |
Abstract: | Метою даної роботи є аналіз та удосконалення технології кукурудзяних пластівців. Зростаюча популярність харчових концентратів серед споживачів пояснюється їх тривалим терміном зберігання, також простотою їх приготування. Певна частка харчових концентратів виробляється з кукурудзи. Кукурудзяні пластівці - це продукти масового виробництва, який користується попитом і популярністю в нашій країні. Ці продукти класифікуються як сухі сніданки відповідно до певних кваліфікацій. Популярність цих продуктів в країні стрімко зростає, досягаючи приблизно 10 % на рік. У даній роботі зроблений аналіз технології виробництва кукурудзяних пластівців, детально розписані вимоги до сировини, зроблений продуктовий розрахунок з удосконаленням, висвітлена апаратурно-технологічна схема, підібране та розраховане обладнання, а також представлений контроль безпечності та якості готового продукту та екологізація виробництва. Зроблено висновок, що запропонована удосконалена технологія виробництва кукурудзяних пластівців, з частковою заміною кукурудзяної крупи на крупу пшеничну «Артек», дозволяє створити новий асортимент продукту, який має високу біологічні цінність та корисні властивості. Розроблена технологія може бути використана на харчових підприємствах з виготовлення сухих сніданків без необхідності додаткового обладнання та без зміни технологічної лінії. Кваліфікаційна робота містить 52 сторінок, 20 таблиць, 9 рисунків, 36 список використаних джерел. |
Description: | The purpose of this work is to analyze and improve the technology of corn flakes. The growing popularity of food concentrates among consumers is explained by their long shelf life, as well as the ease of their preparation. A certain portion of food concentrates is made from corn. Corn flakes are mass-produced products that are in demand and popular in our country. These products are classified as breakfast cereals according to certain qualifications. The popularity of these products in the country is growing rapidly, reaching approximately 10% per year. In this work, an analysis of the technology for the production of corn flakes is made, the requirements for raw materials are described in detail, product calculations with improvements are made, the hardware and technological diagram is illuminated, equipment is selected and calculated, and control of the safety and quality of the finished product and the greening of production are presented. It is concluded that the proposed improved technology for the production of corn flakes, with partial replacement of corn grits with Artek wheat grits, makes it possible to create a new range of products that have high biological value and beneficial properties. The developed technology can be used in food enterprises for the production of breakfast cereals without the need for additional equipment and without changing the production line. The qualifying work contains 52 pages, 20 tables, 9 figures, 36 list of sources used. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14675 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.696.1 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Пашинський Я. Ю..pdf | 754,29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.