Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14666
Назва: Аналіз та удосконалення технології сиру
Інші назви: Analysis and improvement of cheese technology
Автори: Майбенко, Георгій Сергійович
Maybenko, Georgy
Ключові слова: молочна сировина;dairy raw materials;сир твердий «Голландський» з волоським горіхом;hard cheese "Dutch" with walnuts;технологія виробництва;production technology;харчова цінність;nutritional value;ринок сирів;cheese market
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Майбенко Г. С. Аналіз та удосконалення технології сиру: кваліфікаційна робота магістра ( 181 - харчові технології ) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник С. А. Наріжний, професор. - Біла Церква, 2024. - 55 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, представлена на 55 сторінках друкованого тексту, містить 12 таблиць, 2 рисунки та 30 джерел літератури. Одним із ключових елементів правильного харчування є молочні продукти, які багаті поживними речовинами і мають високу біологічну цінність. Особливе місце серед молочних продуктів займає сир, адже він є джерелом важливих для організму людини речовин. Сир характеризується високою концентрацією молочного білку та жиру, містить незамінні амінокислоти, а також солі кальцію і фосфору, що необхідні для підтримки міцності кісток, здоров'я зубів та оптимального функціонування організму. Метою роботи було удосконалення виробництва сиру твердого «Голландського» з волоським горіхом. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості ефективного удосконалення виробництва сиру «Голландського» з волоським горіхом на вітчизняних підприємствах.
Опис: Qualification work for obtaining a master's degree in specialty 181 "Food Technology". The work, presented on 55 pages of printed text, contains 12 tables, 2 figures and 30 sources of literature. One of the key elements of proper nutrition is dairy products, which are rich in nutrients and have high biological value. Cheese occupies a special place among dairy products, because it is a source of substances important for the human body. Cheese is characterized by a high concentration of milk protein and fat, contains essential amino acids, as well as calcium and phosphorus salts, which are necessary to maintain bone strength, dental health and optimal functioning of the body. The purpose of the work was to improve the production of hard cheese "Dutch" with walnuts. The practical significance of the results obtained lies in the possibility of effectively improving the production of cheese "Dutch" with walnuts at domestic enterprises.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14666
УДК: 637.3
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Майбенко Г.С..pdf713,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.