Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14631
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВласенков, Ярослав Дмитрович-
dc.contributor.authorVlasenkov, Yaroslav-
dc.date.accessioned2025-09-18T08:09:21Z-
dc.date.available2025-09-18T08:09:21Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationВласенков Я. Д. Аналіз та удосконалення технології сиру твердого: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. С. Цехмістренко, професор. - Біла Церква, 2025. - 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14631-
dc.descriptionIn a literary review it is marked the basic stages of technology of cheeses, their assortment, raw material, existent technologies of production, on the use of equipment, control of quality of raw material, products and terms of storage of the prepared products. Actual technologies of cheeses with the use of functional raw material including vegetable, widely apply in industry. The modern assortment of additions is presented by a wide assortment. An analysis showed possibility of improvement of technology due to the improvement of compounding of cheeses, namely, use of vegetable components and dyes natural. what gives an opportunity to extend the assortment of cheeses and cheese wares. The economic indicators of work specify that the improvement of compounding does not need the additional retooling, for this reason the term of recoupment will present 0,5 at the level of profitability of 14%, that avouches for a future profit an enterprise.uk_UA
dc.description.abstractВ літературному огляді наголошено на основних етапах технології сирів, їх асортименті, сировині, існуючих технологіях виробництва, на використанні обладнання, контролі якості сировини, продукції і умов зберігання готової продукції. Актуальні технології сирів із використанням функціональної сировини, в тому числі рослинної, широко впроваджують у виробництво. Сучасний асортимент добавок представлений широким асортиментом. Аналіз показав можливість удосконалення технології за рахунок удосконалення рецептури сирів, а саме, використання рослинних компонентів і барвників натуральних. що дає можливість розширити асортимент сирів та сирних виробів. Економічні показники роботи вказують, що удосконалення рецептури не потребує додаткового переоснащення, саме тому строк окупності становитиме 0,5 року за рівня рентабельності 14%, що гарантує майбутній прибуток підприємству. Робота містить 50 сторінок, 16 таблиць, 4 рисунки, опрацьовано 32 найменування літературних джерел.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectсирuk_UA
dc.subjectcheeseuk_UA
dc.subjectрецептураuk_UA
dc.subjectcompoundinguk_UA
dc.subjectрослинні добавкиuk_UA
dc.subjectvegetable additionsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології сиру твердогоuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of technology of cheese harduk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.354uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Власенков Я.Д..pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.