Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14631
Title: Аналіз та удосконалення технології сиру твердого
Other Titles: Analysis and improvement of technology of cheese hard
Authors: Власенков, Ярослав Дмитрович
Vlasenkov, Yaroslav
Keywords: технологія;technology;сир;cheese;рецептура;compounding;рослинні добавки;vegetable additions
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Власенков Я. Д. Аналіз та удосконалення технології сиру твердого: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник О. С. Цехмістренко, професор. - Біла Церква, 2025. - 48 с.
Abstract: В літературному огляді наголошено на основних етапах технології сирів, їх асортименті, сировині, існуючих технологіях виробництва, на використанні обладнання, контролі якості сировини, продукції і умов зберігання готової продукції. Актуальні технології сирів із використанням функціональної сировини, в тому числі рослинної, широко впроваджують у виробництво. Сучасний асортимент добавок представлений широким асортиментом. Аналіз показав можливість удосконалення технології за рахунок удосконалення рецептури сирів, а саме, використання рослинних компонентів і барвників натуральних. що дає можливість розширити асортимент сирів та сирних виробів. Економічні показники роботи вказують, що удосконалення рецептури не потребує додаткового переоснащення, саме тому строк окупності становитиме 0,5 року за рівня рентабельності 14%, що гарантує майбутній прибуток підприємству. Робота містить 50 сторінок, 16 таблиць, 4 рисунки, опрацьовано 32 найменування літературних джерел.
Description: In a literary review it is marked the basic stages of technology of cheeses, their assortment, raw material, existent technologies of production, on the use of equipment, control of quality of raw material, products and terms of storage of the prepared products. Actual technologies of cheeses with the use of functional raw material including vegetable, widely apply in industry. The modern assortment of additions is presented by a wide assortment. An analysis showed possibility of improvement of technology due to the improvement of compounding of cheeses, namely, use of vegetable components and dyes natural. what gives an opportunity to extend the assortment of cheeses and cheese wares. The economic indicators of work specify that the improvement of compounding does not need the additional retooling, for this reason the term of recoupment will present 0,5 at the level of profitability of 14%, that avouches for a future profit an enterprise.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14631
metadata.dc.identifier.udc: 637.354
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Власенков Я.Д..pdf1,04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.