Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14619
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБіленко, Вікторія Юріївна-
dc.contributor.authorBilenko, Victoria-
dc.date.accessioned2025-09-17T12:38:12Z-
dc.date.available2025-09-17T12:38:12Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБіленко В. Ю. Аналіз та удосконалення технології виробництва темного нефільтрованого пива: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра гігієни тварин та основ санітарії; Наук. керівник Л. В. Бондаренко, доцент. - Біла Церква, 2024. - 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14619-
dc.descriptionThe qualification work is devoted to the technology of improving the production of dark beer with the addition of lactose and its effect on the taste profile and aromatic characteristics. Lactose, which is not fermented by brewer's yeast, gives beer a special creamy texture and a sweet aftertaste, which increases its organoleptic characteristics. The study covers various aspects of the technological process, including the selection of raw materials, optimization of the temperature regimes of mashing and fermentation, as well as the introduction of modern equipment for filtering and bottling. The relevance of the implementation of the HACCP system, technochemical and microbiological control at the brewery today is one of the main control methods for the production of a safe drink. This system also monitors raw materials, additional ingredients, the washing process and the proper use of equipment. The result of the work is an improved technology for the production of beer with lactose, which has the potential not only to create new taste variations, but also to expand the range of products that meets modern consumer trends. The diploma thesis consists of the following sections: introduction, technological part, safety and quality control of production, ecological aspects of production processes, economic part, conclusions, and a list of references. The work is presented in 52 pages of computer text and contains 16 tables. The list of references includes 21 sources.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена технології удосконалення виробництва темного пива з додаванням лактози та вплив її на смаковий профіль і ароматичні характеристики. Лактоза, яка не ферментується пивними дріжджами, надає пиву особливу кремову текстуру і солодкий післясмак, що підвищує його органолептичні характеристики. Дослідження охоплює різні аспекти технологічного процесу, включаючи вибір сировини, оптимізацію температурних режимів затирання та бродіння, а також впровадження сучасного обладнання для фільтрації і розливу. Актуальність впровадження системи НАССР, технохімічний та мікробіологічний контроль на пивоварному заводі на сьогодні є одним із головних методів контролювання для виробництва безпечного напою. Ця система також контролює сировину, додаткові інгредієнти, процес миття та правильне використання обладнання. Результатом роботи є удосконалена технологія виробництва пива з лактозою, що має потенціал не лише для створення нових смакових варіацій, а й для розширення асортименту продукції, що відповідає сучасним споживчим трендам. Дипломна робота складається із слідуючих розділів: вступу, технологічної частини, контролю безпечності й якості виробництва, екологізації виробничих процесів, економічної частини, висновків, списку використаної літератури. Робота викладена на 52 сторінках комп’ютерного тексту, містить 16 таблиць. Список літератури включає 21 джерело.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectтемне пивоuk_UA
dc.subjectdark beeruk_UA
dc.subjectлактозаuk_UA
dc.subjectlactoseuk_UA
dc.subjectкрафтuk_UA
dc.subjectcraftuk_UA
dc.subjectверхове бродінняuk_UA
dc.subjecttop fermentationuk_UA
dc.subjectНАССРuk_UA
dc.subjectHACCPuk_UA
dc.subjectтехнохімічнийuk_UA
dc.subjecttechnochemicaluk_UA
dc.subjectмікробіологічний контрольuk_UA
dc.subjectmicrobiological controluk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва темного нефільтрованого пиваuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of dark unfiltered beer production technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc663.43uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Біленко В.Ю..pdf786,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.