Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14618
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБебешко, Богдан Петрович-
dc.contributor.authorBebeshko, Bohdan-
dc.date.accessioned2025-09-17T12:17:03Z-
dc.date.available2025-09-17T12:17:03Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationБебешко Б. П. Аналіз та удосконалення технології виробництва масла: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. - Біла Церква, 2024. - 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14618-
dc.descriptionIn the process of research, the technological process of milk processing, butter production and stages of product quality control were studied and analyzed. Based on the requirements of regulatory and technological documentation, a recipe for "Selyanske" sweet cream butter 75% was developed. In accordance with the technological scheme of the production, the equipment was selected and the area of the premises was calculated. In the work, the production technology of "Selyanske" licorice cream butter was developed and researched, the optimal technological regimes were determined. The requirements for the organization of safe work at the enterprise in the production of sweet butter are given. Technological equipment has been selected, which will provide conditions for the efficient operation of the enterprise. The determined economic efficiency of the developed measures, in particular, the profit from the production of the product will amount to UAH 97,218. for 1 t. at the same time, the level of profitability will be 16.2%. Therefore, the recipe of the developed sweet butter "Selyanske" can be considered a competitive product on the country's market among dairy and fat products.uk_UA
dc.description.abstractУ процесі досліджень було вивчено та проаналізовано технологічний процес переробки молока, виробництва масла та етапи контролю якості продукції. На основі вимог нормативно-технологічної документації розроблено рецептуру солодковершкового масла «Селянське» 75%. Відповідно до технологічної схеми виробництва підібрано обладнання та розраховано площі приміщень. В роботі була розроблена та досліджена технологія виробництва солодковершкового масла «Селянське», визначені оптимальні технологічні режими. Наведені вимоги щодо організації безпечних робіт на підприємстві при виробництві солодковершкового масла. Проведено підбір технологічного обладнання, яке забезпечить умови для ефективної роботи підприємства. Визначена економічна ефективність розроблених заходів, зокрема прибуток від виробництва продукту становитиме 97218 грн. за 1 т. при цьому рівень рентабельності складе 16,2 %. Отже, рецептура розробленого масла солодковершкового «Селянське» можна вважати конкурентоспроможним продуктом на ринку країни серед молочно-жирової продукції.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectсолодковершкове маслоuk_UA
dc.subjectsweet butteruk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.subjectproduction technologyuk_UA
dc.subjectтехнологічне обладнанняuk_UA
dc.subjecttechnological equipmentuk_UA
dc.subjectякість продуктуuk_UA
dc.subjectproduct qualityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва маслаuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of oil production technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.233uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бебешко Богдан Петрович.pdf777,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.