Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14618
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва масла
Other Titles: Analysis and improvement of oil production technology
Authors: Бебешко, Богдан Петрович
Bebeshko, Bohdan
Keywords: економічна ефективність;economic efficiency;солодковершкове масло;sweet butter;технологія виробництва;production technology;технологічне обладнання;technological equipment;якість продукту;product quality
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський НАУ
Citation: Бебешко Б. П. Аналіз та удосконалення технології виробництва масла: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. - Біла Церква, 2024. - 54 с.
Abstract: У процесі досліджень було вивчено та проаналізовано технологічний процес переробки молока, виробництва масла та етапи контролю якості продукції. На основі вимог нормативно-технологічної документації розроблено рецептуру солодковершкового масла «Селянське» 75%. Відповідно до технологічної схеми виробництва підібрано обладнання та розраховано площі приміщень. В роботі була розроблена та досліджена технологія виробництва солодковершкового масла «Селянське», визначені оптимальні технологічні режими. Наведені вимоги щодо організації безпечних робіт на підприємстві при виробництві солодковершкового масла. Проведено підбір технологічного обладнання, яке забезпечить умови для ефективної роботи підприємства. Визначена економічна ефективність розроблених заходів, зокрема прибуток від виробництва продукту становитиме 97218 грн. за 1 т. при цьому рівень рентабельності складе 16,2 %. Отже, рецептура розробленого масла солодковершкового «Селянське» можна вважати конкурентоспроможним продуктом на ринку країни серед молочно-жирової продукції.
Description: In the process of research, the technological process of milk processing, butter production and stages of product quality control were studied and analyzed. Based on the requirements of regulatory and technological documentation, a recipe for "Selyanske" sweet cream butter 75% was developed. In accordance with the technological scheme of the production, the equipment was selected and the area of the premises was calculated. In the work, the production technology of "Selyanske" licorice cream butter was developed and researched, the optimal technological regimes were determined. The requirements for the organization of safe work at the enterprise in the production of sweet butter are given. Technological equipment has been selected, which will provide conditions for the efficient operation of the enterprise. The determined economic efficiency of the developed measures, in particular, the profit from the production of the product will amount to UAH 97,218. for 1 t. at the same time, the level of profitability will be 16.2%. Therefore, the recipe of the developed sweet butter "Selyanske" can be considered a competitive product on the country's market among dairy and fat products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14618
metadata.dc.identifier.udc: 637.233
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бебешко Богдан Петрович.pdf777,86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.