Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14587
Назва: Аналіз технології виробництва свинини тдв «Терезине» та переробки м'яса на м'ясопереробному підприємстві «Маршалок» Київської області
Інші назви: Analysis of the technology of the production of pork production of "Terezine" and meat processing at the meat processing enterprise "Marshalok" in the Kyiv region
Автори: Нагожук, Дмитро Ігорович
Nagozhuk, Dmytro
Ключові слова: свиноматки;ʼsows;комбікорми;compound feed;продуктивність;productivity;періоди поросності;fertile periods;годівля;feeding;ефективність;efficiency
Дата публікації: 22-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Нагожук Д. І. Аналіз технології виробництва свинини тдв «Терезине» та переробки м'яса на м'ясопереробному підприємстві «Маршалок» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бойко, доктор с-г. наук. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти бакалавр з галузі знань 20 – аграрні науки і продовольство за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Білоцерківський національний аграрний університет, Біла Церква, 2024. Кваліфікаційна робота була направлена на вивчення впливу різних порід свиней ( велика біла, ландрас і їх помісі) на ріст та розвиток поросятсисунів, на споживання ними предстартерних комбікормів та використання їх поживних і біологічно активних речовин. Для цього вели облік спожитих комбікормів та слідкували за їх живою масою. Доведено, що поросні і підсисні свиноматки помісні краще споживають комбікорм, що позитивно вплинуло на їх продуктивність. Від помісних свиноматок було отримано більше поросят при народженні та їх відлученні. Народженні від них поросята були більш життєздатних з підвищеною енергією росту та збереженістю в постембріональний період. Отже, зважаючи на отримані результати, з метою отримання більше поросят від свиноматкм та з вищою інерцією їх росту краще використовувати в товарних господарства помісних свиноматок
Опис: Qualification work for obtaining the degree of bachelor of higher education in the field of knowledge 20 - agricultural sciences and food, specialty 204 - technology of production and processing of animal husbandry products. Bila Tserkva National Agrarian University, Bila Tserkva, 2024. The qualification work was aimed at studying the influence of different breeds of pigs (large white, landrace and their crossbreeds) on the growth and development of suckling piglets, on their consumption of pre-starter feed and the use of their nutrients and biologically active substances. To do this, they kept records of the combined feed consumed and monitored their live weight. It has been proven that farrowing and suckling sows consume mixed feed better, which has a positive effect on their productivity. Crossbred sows produced more piglets at birth and weaning. Piglets born from them were more viable with increased growth energy and survival in the post-embryonic period. Therefore, taking into account the obtained results, in order to obtain more piglets from sows and with a higher inertia of their growth, it is better to use crossbred sows in commodity farms
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14587
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Nagozhuk Dmytro.pdf370,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.