Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14587
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНагожук, Дмитро Ігорович-
dc.contributor.authorNagozhuk, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-09-12T07:00:24Z-
dc.date.available2025-09-12T07:00:24Z-
dc.date.issued2024-05-22-
dc.identifier.citationНагожук Д. І. Аналіз технології виробництва свинини тдв «Терезине» та переробки м'яса на м'ясопереробному підприємстві «Маршалок» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бойко, доктор с-г. наук. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14587-
dc.descriptionQualification work for obtaining the degree of bachelor of higher education in the field of knowledge 20 - agricultural sciences and food, specialty 204 - technology of production and processing of animal husbandry products. Bila Tserkva National Agrarian University, Bila Tserkva, 2024. The qualification work was aimed at studying the influence of different breeds of pigs (large white, landrace and their crossbreeds) on the growth and development of suckling piglets, on their consumption of pre-starter feed and the use of their nutrients and biologically active substances. To do this, they kept records of the combined feed consumed and monitored their live weight. It has been proven that farrowing and suckling sows consume mixed feed better, which has a positive effect on their productivity. Crossbred sows produced more piglets at birth and weaning. Piglets born from them were more viable with increased growth energy and survival in the post-embryonic period. Therefore, taking into account the obtained results, in order to obtain more piglets from sows and with a higher inertia of their growth, it is better to use crossbred sows in commodity farmsuk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти бакалавр з галузі знань 20 – аграрні науки і продовольство за спеціальністю 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Білоцерківський національний аграрний університет, Біла Церква, 2024. Кваліфікаційна робота була направлена на вивчення впливу різних порід свиней ( велика біла, ландрас і їх помісі) на ріст та розвиток поросятсисунів, на споживання ними предстартерних комбікормів та використання їх поживних і біологічно активних речовин. Для цього вели облік спожитих комбікормів та слідкували за їх живою масою. Доведено, що поросні і підсисні свиноматки помісні краще споживають комбікорм, що позитивно вплинуло на їх продуктивність. Від помісних свиноматок було отримано більше поросят при народженні та їх відлученні. Народженні від них поросята були більш життєздатних з підвищеною енергією росту та збереженістю в постембріональний період. Отже, зважаючи на отримані результати, з метою отримання більше поросят від свиноматкм та з вищою інерцією їх росту краще використовувати в товарних господарства помісних свиноматокuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectсвиноматкиuk_UA
dc.subjectʼsowsuk_UA
dc.subjectкомбікормиuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectперіоди поросностіuk_UA
dc.subjectfertile periodsuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectефективністьuk_UA
dc.subjectefficiencyuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини тдв «Терезине» та переробки м'яса на м'ясопереробному підприємстві «Маршалок» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of the production of pork production of "Terezine" and meat processing at the meat processing enterprise "Marshalok" in the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Nagozhuk Dmytro.pdf370,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.