Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14545
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКабула, Карина Олександрівна-
dc.contributor.authorKabula, Karyna-
dc.date.accessioned2025-09-08T12:48:55Z-
dc.date.available2025-09-08T12:48:55Z-
dc.date.issued2024-05-20-
dc.identifier.citationКабула К. О. Аналіз технології виробництва та переробки яєць та м'яса курей ТОВ «Бородюк» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник П. М. Каркач, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14545-
dc.descriptionThe title of the qualification work: "Analysis of the technology of production and processing of eggs and chicken meat at Borodyuk LLC, Kyiv region" Research: the technology of production and processing of hatching eggs of the parent flock of meat and egg breeds Loman Brown and Loman Sandy in the conditions of a limited liability company. It has been used such methodical approaches, methods: inspection of the conditions of keeping and feeding chickens, personal observations and identification of certain issues with the farm employees. Analysis of the primary and accounting records of the enterprise. Vijayed: The use of special premixes and vegetable additives in the feeding of chickens and roosters has reduced the incidence of chicken pecking, slightly increased egg production per average laying hen and increased the percentage of fertilized eggs and resulted in a 12.9% profitability. It has been concluded that: in order to increase the reproductive capacity of roosters of the parent flock, it is recommended to feed roosters separately with special premixes and plant additives, as well as to replace old roosters with young ones raised specifically for this purpose after 7 months. The results obtained can be used: in Borodyuk LLC, Kyiv region. The qualification work includes 42 pages, 5 tables, 10 figures, a list of 30 referencesuk_UA
dc.description.abstractДосліджено: технологію виробництва та переробки інкубаційних яєць батьківського стада м'ясо-яєчних порід Ломан браун та Ломан сенді в умовах товариства обмеженої відповідальності. Використано методичні підходи, методи: огляд умов утримання та годівлі курей, особисті спостереження і визначення окремих питань з працівниками господарства. Аналіз первинного та бухгалтерського обліку діяльності підприємства. Виявлено: застосування в годівлі курей і півнів спеціальних преміксів та рослинних домішок сприяло зменшенню випадків розкльовів курей, незначному підвищенню несучості на середню несучку та збільшенню відсотка запліднених яєць та отриманню рентабельності виробництва на рівні 12,9%. Зроблено висновок, що: з метою підвищення відтворювальної здатності півнів батьківського стаду рекомендується здійснювати окреме годування півнів спеціальними преміксами та рослинними домішками, а також проводити заміну через 7 місяців старих півнів на молодих, вирощених спеціально для цієї мети. Одержані результати можуть бути використані: у ТОВ «Бородюк» Київської області»uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectкуриuk_UA
dc.subjectchickensuk_UA
dc.subjectбатьківське стадоuk_UA
dc.subjectparent flockuk_UA
dc.subjectвивід молоднякуuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectbroodinguk_UA
dc.subjectчистий прибутокuk_UA
dc.subjectnet profituk_UA
dc.subjectм'ясо-яєчні породиuk_UA
dc.subjectmeat and egg breedsuk_UA
dc.subjectінкубаційні яйцяuk_UA
dc.subjecthatching eggsuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва та переробки яєць та м'яса курей ТОВ «Бородюк» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of the technology of production and processing of eggs and chicken meat at Borodyuk LLC, Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Kabula Karina.pdf549,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.