Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14231
Назва: | Шляхи екологізації господарської діяльності у ТОВ «Білоцерківвода» |
Інші назви: | Ways of ecologization of economic activity in Bilotserkivvoda LLC |
Автори: | Устименко, Валентина Віталіївна Ustymenko, Valentyna Нетека, Олег Петрович Neteka, Oleh Харчишин, Віктор Миколайович Kharchyshyn, Viktor |
Ключові слова: | екологія;ecology;прісна вода;fresh water;водопостачання та водовідведення;water supply and sewerage;раціональне управління водними ресурсами;rational water management;екологізація виробництва;greening of production |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Білоцерківський НАУ |
Бібліографічний опис: | Устименко В.В. Шляхи екологізації господарської діяльності у ТОВ «Білоцерківвода» / В. В. Устименко, О. П. Нетека, В. М. Харчишин // Екологізація виробництва та охорона природи як основа збалансованого розвитку: матеріали всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти (БНАУ, 23 квітня 2025 р.) .- Біла Церква, 2025 .- С. 54-57. |
Короткий огляд (реферат): | Лише 2,5 % води є прісною та придатною для життя. Близько 69 % від цієї кількості знаходиться в шапках полярного льоду і гірських льодовиках або в підземних водоносних горизонтах, надто глибоких для того, щоб відкачувати її при сучасній технології. Прісна вода - це найбільше національне багатство будь-якої країни, найважливіший ресурс та основа існування всього живого на Землі. Прісна вода є життєво важливою для сільського господарства, промисловості та побутових потреб. Нами охарактеризовано вплив господарської діяльності ТОВ «Білоцерківвода» Київської області на довкілля. Оцінено обсяги застосування прісної води та об’єми скиду стічних вод у річку Рось. Визначено головні екологічні проблеми, що виникають під час роботи підприємства. Запропоновано новітні підходи щодо мінімізації впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище, які підвищать її екологічну ефективність та відповідатимуть вимогам збалансованого природокористування. Отже, у своїй діяльності ТОВ «Білоцерківвода» прагне до постійного удосконалення Системи менеджменту якості з урахуванням вимог міжнародних стандартів серії ISO; до розробки та впровадження заходів щодо запобігання небезпек і ризиків; впровадження екологічно безпечних технологічних процесів; зниження негативного впливу на навколишнє природне середовище та попередження забруднення. |
Опис: | Only 2.5% of water is fresh and suitable for life. About 69% of this amount is in polar ice caps and mountain glaciers or in underground aquifers that are too deep to be pumped out using current technology. Fresh water is the greatest national wealth of any country, the most important resource and the basis for the existence of all life on Earth. Fresh water is vital for agriculture, industry, and domestic needs.We characterize the environmental impact of the economic activity of Bilotserkivvoda LLC in Kyiv region. The volume of fresh water use and the volume of wastewater discharge into the Ros River are estimated. The main environmental problems that arise during the operation of the enterprise are identified. The latest approaches to minimize the impact of production activities on the environment are proposed, which will increase its environmental efficiency and meet the requirements of balanced environmental management. Therefore, in its activities, Bilotserkivvoda LLC strives to continuously improve the Quality Management System in accordance with the requirements of international ISO standards; to develop and implement measures to prevent hazards and risks; to implement environmentally friendly technological processes; to reduce the negative impact on the environment and prevent pollution. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14231 |
УДК: | 502/504 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Shliakhy_ekolohizatsii.pdf | 679,73 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.