Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14096
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorБітюцький, Володимир Семенович-
dc.contributor.authorBityutskyy, Volodymyr-
dc.contributor.authorТокарчук, Тетяна Сергіївна-
dc.contributor.authorTokarchuk, Tetyana-
dc.date.accessioned2025-05-19T12:04:43Z-
dc.date.available2025-05-19T12:04:43Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЦехмістренко С. І. Біохімія риб: підручник / С. І. Цехмістренко, В. С. Бітюцький, Т. С. Токарчук . – Біла Церква: БНАУ, 2025. – 232 с.uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-2122-74-9-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14096-
dc.descriptionThe textbook «Fish Biochemistry» provides a modern comprehensive overview of the key biochemical characteristics and processes occurring in the body of fish. Particular emphasis is placed on the chemical composition, metabolism, regulatory mechanisms of metabolism, as well as biochemical adaptations to external environmental factors. Modern approaches to the preservation and processing of fish products, including innovative technologies such as nanotechnology and advanced analytical methods aimed at optimising product quality and increasing its nutritional value, are considered. The textbook is intended for a wide range of users - students, undergraduates, postgraduates, researchers, fisheries professionals and those seeking to deepen their knowledge of the biochemistry of aquatic organisms.uk_UA
dc.description.abstractПідручник «Біохімія риб» являє сучасний комплексний огляд ключових біохімічних характеристик та процесів, що відбуваються в організмі риб. Особливий акцент зроблено на хімічному складі, метаболізмі, регуляторних механізмах обміну речовин, а також на біохімічних адаптаціях до зовнішніх чинників середовища. Розглянуто сучасні підходи до збереження та обробки рибної продукції, включаючи інноваційні технології, такі як нанотехнології та передові методи аналізу, спрямовані на оптимізацію якості продукції та підвищення її харчової цінності. Підручник розрахований на широке коло користувачів – студентів, магістрантів, аспірантів, наукових працівників, фахівців рибної галузі та тих, хто прагне поглибити свої знання в біохімії водних організмів. Посібник є корисним для студентів, аспірантів, науковців, фахівців та тих, хто прагне поглибити свої знання в хімії аграрного сектору.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectбілки рибuk_UA
dc.subjectfish proteinsuk_UA
dc.subjectліпіди рибuk_UA
dc.subjectfish lipidsuk_UA
dc.subjectвуглеводи рибuk_UA
dc.subjectfish carbohydratesuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectvitaminsuk_UA
dc.subjectферментиuk_UA
dc.subjectenzymesuk_UA
dc.subjectгормониuk_UA
dc.subjecthormonesuk_UA
dc.subjectадаптаціяuk_UA
dc.subjectadaptationuk_UA
dc.subjectпосмертні зміни рибuk_UA
dc.subjectpostmortem changes in fishuk_UA
dc.subjectпереробка рибuk_UA
dc.subjectfish processinguk_UA
dc.subjectінновації у рибництвіuk_UA
dc.subjectinnovations in fish farminguk_UA
dc.titleБіохімія рибuk_UA
dc.title.alternativeFish biochemistryuk_UA
dc.typeКнигаuk_UA
dc.identifier.udc639.3:577.1(075.8)uk_UA
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
biokhimiia_ryb.pdf5,94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.