Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13817
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Павліченко, Костянтин Васильович | - |
dc.contributor.author | Pavlichenko, Kostyantyn | - |
dc.contributor.author | Грабовський, Микола Борисович | - |
dc.contributor.author | Grabovskyі, Mykola | - |
dc.contributor.author | Німенко, Сергій Сергійович | - |
dc.contributor.author | Nimenko, Serhiy | - |
dc.date.accessioned | 2025-03-24T09:29:33Z | - |
dc.date.available | 2025-03-24T09:29:33Z | - |
dc.date.issued | 2024-04-19 | - |
dc.identifier.citation | Павліченко К. В. Оцінка гібридів кукурудзи за якісними показниками зеленої маси / Павліченко К. В., Грабовський М. Б., Німенко С. С. // Матеріали XII Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур» присвячена 60-річчю реєстрації сорту-шедевру пшениці м’якої озимої Миронівська 808, с. Центральне, 19 квітня 2024 р., МІП ім. Ремесла. - с. Центральне, 2024. - С. 124. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13817 | - |
dc.description | It was found that the content of crude protein in corn samples was 8.2–10.6%, crude fat – 1.6–2.9%, cellulose – 24.2–29.1% in terms of dry matter. In plants of mid-season corn hybrids Krabas, Karpatis and KBS Akustika, the content of starch, crude protein and fat was higher compared to mid-early forms. The starch content in the green mass of mid-early and mid-season corn hybrids depended on the genotypic characteristics of the studied forms and was within 31.3–34.7% and 36.1–39.0%. It was found that the highest cellulose content was observed in the hybrid KVS 237 – 29.1%, starch – KVS Akustika (39.0%), protein – Karpatis (10.6%), crude fat – Krabas (2.9%). | uk_UA |
dc.description.abstract | Виявлено, що вміст сирого протеїну в зразках кукурудзи становив 8,2–10,6 %, сирого жиру – 1,6–2,9 %, целюлози – 24,2–29,1 % в перерахунку на суху речовину. У рослинах середньостиглих гібридів кукурудзи Крабас, Карпатіс і КВС Акустика був вищим вміст крохмалю, сирого протеїну та жиру порівняно з середньоранніми формами. Показник вмісту крохмалю в зеленій масі середньоранніх та середньостиглих гібридів кукурудзи залежав від генотипових особливостей досліджуваних форм та був в межах 31,3–34,7 % і 36,1–39,0 %. Встановлено, що найвищим вмістом целюлози відзначався гібрид КВС 237 – 29,1 %, крохмалю – КВС Акустика (39,0 %), протеїну – Карпатіс (10,6 %), сирого жиру – Крабас (2,9 %). | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | МІП ім. В. М. Ремесла, Міністерство аграрної політики та продовольства України | uk_UA |
dc.subject | кукурудза, гібрид, вміст сирого протеїну, вміст сирого жиру, вміст целюлози | uk_UA |
dc.subject | corn, hybrid, crude protein content, crude fat content, cellulose content | uk_UA |
dc.title | Оцінка гібридів кукурудзи за якісними показниками зеленої маси | uk_UA |
dc.title.alternative | Evaluation of corn hybrids based on green mass quality indicators | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 633:631.15:631.8:632.954 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Миронівка 2024. С.124.pdf | 523,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.