Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1357
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ніщеменко, Микола Прокопович | - |
dc.contributor.author | Nischemenko, Nicola | - |
dc.contributor.author | Нищеменко, Николай Прокопович | - |
dc.contributor.author | Порошинська, Оксана Андріївна | - |
dc.contributor.author | Poroshinska, Oksana | - |
dc.contributor.author | Порошинская, Оксана Андреевна | - |
dc.contributor.author | Саморай, Микола Миколайович | - |
dc.contributor.author | Samoray, Nicola | - |
dc.contributor.author | Саморай, Николай Николаевич | - |
dc.contributor.author | Стовбецька, Людмила Степанівна | - |
dc.contributor.author | Stovbetska, Luydmila | - |
dc.contributor.author | Стовбецкая, Людмила Степановна | - |
dc.date.accessioned | 2018-10-17T10:25:57Z | - |
dc.date.available | 2018-10-17T10:25:57Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Залежність перетравності поживних речовин від активності травних ферментів за згодовування комплексу незамінних амінокислот / М.П. Ніщеменко, О.А. Порошинська, М.М. Саморай, Л.С. Стовбецька // Наук. вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2014. - Вип. 13 (108). - С.169-172. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2310-4902 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1357 | - |
dc.description | The article presents data on the influence of lysine, methionine and threonine on the enzymatic activity of the tissue pancreas quail. In the process of studying the activity of pancreatic tissue enzymes It was found that during the experiment, it was higher in quails of the experimental group compared with control It was established that quail feeding of a complex of essential amino acids contributed to a reliable an increase in proteolytic, amylolytic and lipolytic activity.Digestive nutrition the dietary substances improved in comparison with the quail of the control group, including the coefficient increased digestibility of organic matter and protein, and with respect to digestibility of fat, fiber and BAV there was only a tendency for improvement in the experimental group. Increasing the digestibility of these compound rations ensures the normal course of physiological processes and the best quail productivity. | uk_UA |
dc.description.abstract | У статті висвітлені дані щодо впливу лізину, метіоніну і треоніну на ферментативну активність тканини підшлункової залози перепелів. У ході дослідження активності ферментів у тканині підшлункової залози було встановлено, що протягом експерименту вона була більшою у перепелів дослідної групи порівняно з контрольною. Встановлено, що згодовування перепелам комплексу незамінних амінокислот сприяло вірогідному зростанню протеолітичної, амілолітичної та ліполітичної активності. Перетравність більшості поживних речовин раціону покращилась, порівняно з перепелами контрольної групи, зокрема зріс коефіцієнт перетравності органічної речовини та протеїну, щодо перетравності жиру, клітковини та БЕР, то спостерігалася лише тенденція до покращення. Підвищення перетравності цих складових раціону забезпечує оптимальний перебіг фізіологічних процесів і кращу продуктивність перепелів. В статье отображены данные, о влиянии лизина, метионина и треонина на ферментативную активность ткани поджелудочной железы перепелов. В процессе исследования активности ферментов ткани поджелудочной железы было установлено, что на протяжении эксперимента она была выше у перепелов опытной группы сравнительно с контрольной. Установлено, что скармливание перепелам комплекса незаменимых аминокислот способствовало достоверному увеличению протеолитической, амилолитической и липолитической активности. Переваримость питательных веществ рациона улучшилась по сравнению с перепелами контрольной группы, в том числе, увеличился коэффициент переваримости органического вещества и протеина, а относительно переваримости жира, клетчатки и БАВ наблюдалась лишь тенденция к улучшению в опытной группе. Возрастание переваримости этих составных рациона обеспечивает нормальный ход физиологичных процессов и лучшую продуктивность перепелов. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
dc.subject | перепели | uk_UA |
dc.subject | лізин | uk_UA |
dc.subject | метіонін | uk_UA |
dc.subject | треонін | uk_UA |
dc.subject | травні ферменти | uk_UA |
dc.subject | протеази | uk_UA |
dc.subject | амілаза | uk_UA |
dc.subject | ліпаза | uk_UA |
dc.subject | перетравність | uk_UA |
dc.subject | поживні речовини | uk_UA |
dc.subject | перепела | uk_UA |
dc.subject | лизин | uk_UA |
dc.subject | метионин | uk_UA |
dc.subject | треонин | uk_UA |
dc.subject | пищеварительные ферменты | uk_UA |
dc.subject | протеазы | uk_UA |
dc.subject | амилаза | uk_UA |
dc.subject | липаза | uk_UA |
dc.subject | переваримость | uk_UA |
dc.subject | питательные вещества | uk_UA |
dc.subject | quail | uk_UA |
dc.subject | lysine | uk_UA |
dc.subject | methionine | uk_UA |
dc.subject | threonine | uk_UA |
dc.subject | digestive enzymes | uk_UA |
dc.subject | proteases | uk_UA |
dc.subject | amylase | uk_UA |
dc.subject | lipase | uk_UA |
dc.subject | digestion | uk_UA |
dc.subject | nutrients | uk_UA |
dc.title | Залежність перетравності поживних речовин від активності травних ферментів за згодовування комплексу незамінних амінокислот | uk_UA |
dc.title.alternative | Dependence of digestibility of nutrients on activity of digestive enzymes at feeding a complex of essential amino acids | uk_UA |
dc.title.alternative | Зависимость переваримости питательных веществ от активности пищеварительных ферментов при скармливании комплекса незаменимых аминокислот | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.6.087.74:612.3 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
zalezhnist'_peretravnosti_pozhyvnyh_rechovyn_vid_aktyvnosti_travnyh_fermentiv.pdf | 230,16 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.