Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1357
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorНищеменко, Николай Прокопович-
dc.contributor.authorПорошинська, Оксана Андріївна-
dc.contributor.authorPoroshinska, Oksana-
dc.contributor.authorПорошинская, Оксана Андреевна-
dc.contributor.authorСаморай, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorSamoray, Nicola-
dc.contributor.authorСаморай, Николай Николаевич-
dc.contributor.authorСтовбецька, Людмила Степанівна-
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.contributor.authorСтовбецкая, Людмила Степановна-
dc.date.accessioned2018-10-17T10:25:57Z-
dc.date.available2018-10-17T10:25:57Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЗалежність перетравності поживних речовин від активності травних ферментів за згодовування комплексу незамінних амінокислот / М.П. Ніщеменко, О.А. Порошинська, М.М. Саморай, Л.С. Стовбецька // Наук. вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2014. - Вип. 13 (108). - С.169-172.uk_UA
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1357-
dc.descriptionThe article presents data on the influence of lysine, methionine and threonine on the enzymatic activity of the tissue pancreas quail. In the process of studying the activity of pancreatic tissue enzymes It was found that during the experiment, it was higher in quails of the experimental group compared with control It was established that quail feeding of a complex of essential amino acids contributed to a reliable an increase in proteolytic, amylolytic and lipolytic activity.Digestive nutrition the dietary substances improved in comparison with the quail of the control group, including the coefficient increased digestibility of organic matter and protein, and with respect to digestibility of fat, fiber and BAV there was only a tendency for improvement in the experimental group. Increasing the digestibility of these compound rations ensures the normal course of physiological processes and the best quail productivity.uk_UA
dc.description.abstractУ статті висвітлені дані щодо впливу лізину, метіоніну і треоніну на ферментативну активність тканини підшлункової залози перепелів. У ході дослідження активності ферментів у тканині підшлункової залози було встановлено, що протягом експерименту вона була більшою у перепелів дослідної групи порівняно з контрольною. Встановлено, що згодовування перепелам комплексу незамінних амінокислот сприяло вірогідному зростанню протеолітичної, амілолітичної та ліполітичної активності. Перетравність більшості поживних речовин раціону покращилась, порівняно з перепелами контрольної групи, зокрема зріс коефіцієнт перетравності органічної речовини та протеїну, щодо перетравності жиру, клітковини та БЕР, то спостерігалася лише тенденція до покращення. Підвищення перетравності цих складових раціону забезпечує оптимальний перебіг фізіологічних процесів і кращу продуктивність перепелів. В статье отображены данные, о влиянии лизина, метионина и треонина на ферментативную активность ткани поджелудочной железы перепелов. В процессе исследования активности ферментов ткани поджелудочной железы было установлено, что на протяжении эксперимента она была выше у перепелов опытной группы сравнительно с контрольной. Установлено, что скармливание перепелам комплекса незаменимых аминокислот способствовало достоверному увеличению протеолитической, амилолитической и липолитической активности. Переваримость питательных веществ рациона улучшилась по сравнению с перепелами контрольной группы, в том числе, увеличился коэффициент переваримости органического вещества и протеина, а относительно переваримости жира, клетчатки и БАВ наблюдалась лишь тенденция к улучшению в опытной группе. Возрастание переваримости этих составных рациона обеспечивает нормальный ход физиологичных процессов и лучшую продуктивность перепелов.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectперепелиuk_UA
dc.subjectлізинuk_UA
dc.subjectметіонінuk_UA
dc.subjectтреонінuk_UA
dc.subjectтравні ферментиuk_UA
dc.subjectпротеазиuk_UA
dc.subjectамілазаuk_UA
dc.subjectліпазаuk_UA
dc.subjectперетравністьuk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectлизинuk_UA
dc.subjectметионинuk_UA
dc.subjectтреонинuk_UA
dc.subjectпищеварительные ферментыuk_UA
dc.subjectпротеазыuk_UA
dc.subjectамилазаuk_UA
dc.subjectлипазаuk_UA
dc.subjectпереваримостьuk_UA
dc.subjectпитательные веществаuk_UA
dc.subjectquailuk_UA
dc.subjectlysineuk_UA
dc.subjectmethionineuk_UA
dc.subjectthreonineuk_UA
dc.subjectdigestive enzymesuk_UA
dc.subjectproteasesuk_UA
dc.subjectamylaseuk_UA
dc.subjectlipaseuk_UA
dc.subjectdigestionuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.titleЗалежність перетравності поживних речовин від активності травних ферментів за згодовування комплексу незамінних амінокислотuk_UA
dc.title.alternativeDependence of digestibility of nutrients on activity of digestive enzymes at feeding a complex of essential amino acidsuk_UA
dc.title.alternativeЗависимость переваримости питательных веществ от активности пищеварительных ферментов при скармливании комплекса незаменимых аминокислотuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.74:612.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zalezhnist'_peretravnosti_pozhyvnyh_rechovyn_vid_aktyvnosti_travnyh_fermentiv.pdf230,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.