Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13360
Назва: Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка перепелиних яєць в умовах ФГ «Новохацький» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of production technology and processing of quail eggs in the conditions of Novokhatsky farm in Kyiv region
Автори: Кіщук, Вікторія Володимирівна
Kishchuk, Victoria
Ключові слова: перепели;quail;технологія;technology;комбікорм;feed;кліткові батареї;cage batteries;повноцінна годівля;complete feeding;мікроклімат;microclimate
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Кіщук В В. Аналіз і удосконалення технології виробництва та переробка перепелиних яєць в умовах ФГ «Новохацький» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю. О. Машкін, доцент. - Біла Церква, 2024. 55 с.
Короткий огляд (реферат): Магістерська кваліфікаційна робота складається з 55 сторінок, 15 таблиць та 24 використаних літературних джерел. У ній здійснено аналіз господарської діяльності фермерського господарства «Новохацький» і технологічного процесу виробництва харчових перепелиних яєць, включно з умовами утримання, годівлею, санітарно-гігієнічним станом приміщень, а також світловим та температурно-вологісним режимом. Для оцінки всіх технологічних параметрів виробництва перепелиних яєць нами застосовано зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. Фермерське господарство «Новохацький» функціонує як замкнутий цикл виробництва перепелиних яєць і включає цехи батьківського стада, інкубаторій, стадо ремонтного молодняку та промислове стадо несучок. У 2023 році поголів'я перепілок-несучок досягло 17 200 голів, що на 4,2% більше ніж у 2021 році; продуктивність несучок зросла на 3,2% за три роки і в 2023 році склала 255 шт. яєць на несучку. Дослідження показало, що впровадження покращеної технології виробництва перепелиних яєць призвело до зниження загальних виробничих витрат на 1,31% у порівнянні з базовою технологією, що склало 363,960 тис. грн., зокрема вартість комбікормів зменшилася на 1,0% і склала 236,574 тис. грн. Запровадження вдосконаленої технології спричинило зростання прибутку та рівня рентабельності на 13,8% та 21,0% відповідно, що дорівнює 588,065 тис. грн. та 161.6%.
Опис: The master's qualification work consists of 55 pages, 15 tables and 24 references. It analyzes the economic activities of the Novokhatsky farm and the technological process of quail egg production, including the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic conditions of the premises, as well as light and temperature and humidity conditions. To assess all the technological parameters of quail egg production, we used zootechnical, physical and biological research methods. Novokhatske Farm operates as a closed cycle of quail egg production and includes parent flocks, a hatchery, a flock of repairing youngsters and a commercial laying flock. In 2023, the number of laying quails reached 17,200, up 4.2% from 2021; laying hens' productivity increased by 3.2% over three years and in 2023 amounted to 255 eggs per hen. The study showed that the introduction of the improved quail egg production technology led to a decrease in total production costs by 1.31% compared to the baseline technology, which amounted to UAH 363,960 thousand, in particular, the cost of feed decreased by 1.0% and amounted to UAH 236,574 thousand. The introduction of the improved technology led to an increase in profit and profitability by 13.8% and 21.0%, respectively, which is equal to 588.065 thousand UAH and 161.6%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13360
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_ vyrobnytstva _i_pererobky_perepelynykh_yaiets.pdf841,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.