Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13357
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМельниик, Антон Євгенійович-
dc.contributor.authorMelnyk, Anton-
dc.date.accessioned2025-01-16T07:57:58Z-
dc.date.available2025-01-16T07:57:58Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationМельник А. Є. Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та її переробка в умовах НВЦ БНАУ : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю.О. Машкін, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13357-
dc.descriptionThe master's thesis consists of 54 pages, contains 15 tables, 4 formulas and 26 references. An analysis of the economic activity of the Research and Production Center of Bila Tserkva National University and the technology of broiler meat production, including the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition of the premises, as well as light and temperature and humidity conditions, was carried out. To assess all the technological parameters of broiler chickens, zootechnical, physical and biological research methods were used. At the BNAU Research Center, broiler chickens are produced at a separate production site and are the main focus of poultry production. Each year, at least five batches of broiler chickens are raised for the market in each poultry house. The total number of chickens has remained roughly unchanged over the past three years: 36,849 heads in 2021 and 34,028 heads in 2023. The slight decrease in the number of chickens is due to the reconstruction. In order to improve economic and production performance and make more efficient use of poultry house space, it is recommended to strictly follow the farm's technological map, raise at least six batches of broiler chickens per year, and switch from floor to cage housing. The use of complete feeds that are balanced in terms of all nutrients, minerals and biologically active substances can significantly increase productivity.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота магістра складається з 54 сторінок, містить 15 таблиць, 4 формули та 26 використаних літературних джерел. Був здійснений аналіз господарської діяльності науково-виробничого центру Білоцерківського національного університету та технології виробництва м’яса курчат-бройлерів, включаючи умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан приміщень, а також світловий і температурно-вологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів вирощування курчат-бройлерів були застосовані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи дослідження. У НВЦ БНАУ виробництво м’яса курчат-бройлерів проводиться на окремій виробничій площадці і є основним напрямком у птахівництві. Щороку в НВЦ БНАУ вирощується для ринку не менше п’яти партій курчат-бройлерів у кожному пташнику. Загальна кількість курчат залишалася приблизно незмінною протягом останніх трьох років: 36,849 голів у 2021 році та 34,028 голів у 2023 році. Незначне зниження чисельності курчат пояснюється реконструкцією. З метою покращення економічних і виробничих показників та ефективнішого використання площ пташників рекомендується чітке дотримання технологічної карти господарства, вирощування не менше шести партій курчат-бройлерів на рік, а також перехід від підлогового до кліткового утримання. Використання повноцінних комбікормів, збалансованих за всіма поживними, мінеральними та біологічно активними речовинами, може суттєво підвищити продуктивність.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler-chickensuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectглибока підстилкаuk_UA
dc.subjectdeep litteruk_UA
dc.subjectкліткові батареїuk_UA
dc.subjectcage batteriesuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectповноцінна годівляuk_UA
dc.subjectcomplete feedinguk_UA
dc.titleАналіз і удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та її переробка в умовах НВЦ БНАУuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of broiler chicken meat production technology and its processing in the conditions of the BNAU Research Centeruk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/58-053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_kurchat-broileriv.pdf828,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.