Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13320
Назва: | Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Федорівка» та її переробки в ПП «Мурафа» Вінницької області |
Інші назви: | Analysis of pork production technology and ways of its improvement in the “Fedorivka” LLC and its processing in the “Murafa” PE of Vinnitsia region |
Автори: | Марценюк, Анастасія Олександрівна Martsenіuk, Anastasia |
Ключові слова: | свині;pigs;господарство;farm;технологія;technology;ритм виробництва;production rhythm;корм;feed;переробка;processing;собівартість;cost;рентабельність;profitability |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Марценюк А. О. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Федорівка» та її переробки в ПП «Мурафа» Вінницької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь, структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінок, 23 таблиці, 2 рисунки, список використаних джерел містить 36 найменувань. |
Опис: | The data for three years were studied: land area, structure of sown areas, agricultural yields, pork production indicators. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month, per year. The need for production space was determined. Recipes of compound feeds for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. Attention is paid to the indicators of pig processing, the yield of slaughter products from the processing of young pigs for meat is calculated. The economic efficiency of the developed program of pig production was calculated. It is concluded that the implementation of the developed measures will increase pork production The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 54 pages, 23 tables, 2 figures, a list of references from 36 titles. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13320 |
УДК: | 636.4 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf | 1,06 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.