Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13275
Назва: Аналіз та шляхи вдосконалення технології вирощування поросят-сисунів у ФГ «Світанок» та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської області
Інші назви: Analysis and ways of improving the technology of growing suckling piglets at Svitanok FG and pork processing at Bilotserkiv meat processing plant LLC of the Kyiv region
Автори: Новохацький, Валерій Сергійович
Novokhatskyi, Valerii
Ключові слова: добовий раціон;daily ration;відгодівельний молодняк свиней;fattening young pigs;поживні речовини;nutrients;корми;fodder;норма годівлі;feeding rate;продуктивність;productivity;середньодобові прирости;average daily gain
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Новохацький В. С. Аналіз та шляхи вдосконалення технології вирощування поросят-сисунів у ФГ «Світанок» та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Соболєва, доцент. - Біла Церква, 2024. 48 с.
Короткий огляд (реферат): За виконання роботи проведено аналіз існуючої технології вирощування поросят-сисунів у фермерському господарстві «Світанок» с. Стадниця Білоцерківського району Київської області та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської області. Для аналізу рівня та повноцінності годівлі свиней у господарстві використовували загальноприйняті методи зоотехнічної оцінки кормів та раціонів. Результати дослідження показали, що вміст поживних речовин та енергії в раціонах свиней не відповідає нормативам, що унеможливлює досягнення запланованих та генетично запрограмованих показників відгодівлі молодняку. Висновки: необхідно дещо змінити склад комбікорму, ввести відходи технічного виробництва замість частини зернової кормової січки та використовувати програму вирощування молодняку, запропоновану та представлену в даній роботі. Отримані результати досліджень можуть бути використані для вдосконалення існуючих технологій виробництва та переробки свинини в фермерському господарстві «Світанок». Магістерська робота містить 48 сторінок, 5 таблиць, 3 рисунки, список використаних джерел з 35 найменувань.
Опис: During the performance of the work, an analysis of the existing technology for raising suckling piglets was carried out in the "Svitanok" farm in the village of Stadnytsia of Bilotserkiv district of Kyiv region and pork processing at Bilotserkiv meat processing plant of Kyiv region. To analyze the level and completeness of feeding pigs in the farm, generally accepted methods of zootechnical assessment of fodder and rations were used. The results of the study showed that the content of nutrients and energy in the rations of pigs does not meet the standards, which makes it impossible to achieve the planned and genetically programmed indicators of fattening of young animals. Conclusions: it is necessary to slightly change the composition of compound feed, introduce waste from technical production instead of part of grain fodder cut, and use the program for raising young animals, proposed and presented in this work. The obtained research results can be used to improve the existing technologies for the production and processing of pork at the "Svitanok" farm. The master's thesis contains 48 pages, 5 tables, 3 figures, a list of used sources of 35 titles.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13275
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_porosiat-sysuniv_i_pererobka_svynyny.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.