Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13275
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНовохацький, Валерій Сергійович-
dc.contributor.authorNovokhatskyi, Valerii-
dc.date.accessioned2024-12-31T09:04:31Z-
dc.date.available2024-12-31T09:04:31Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationНовохацький В. С. Аналіз та шляхи вдосконалення технології вирощування поросят-сисунів у ФГ «Світанок» та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Соболєва, доцент. - Біла Церква, 2024. 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13275-
dc.descriptionDuring the performance of the work, an analysis of the existing technology for raising suckling piglets was carried out in the "Svitanok" farm in the village of Stadnytsia of Bilotserkiv district of Kyiv region and pork processing at Bilotserkiv meat processing plant of Kyiv region. To analyze the level and completeness of feeding pigs in the farm, generally accepted methods of zootechnical assessment of fodder and rations were used. The results of the study showed that the content of nutrients and energy in the rations of pigs does not meet the standards, which makes it impossible to achieve the planned and genetically programmed indicators of fattening of young animals. Conclusions: it is necessary to slightly change the composition of compound feed, introduce waste from technical production instead of part of grain fodder cut, and use the program for raising young animals, proposed and presented in this work. The obtained research results can be used to improve the existing technologies for the production and processing of pork at the "Svitanok" farm. The master's thesis contains 48 pages, 5 tables, 3 figures, a list of used sources of 35 titles.uk_UA
dc.description.abstractЗа виконання роботи проведено аналіз існуючої технології вирощування поросят-сисунів у фермерському господарстві «Світанок» с. Стадниця Білоцерківського району Київської області та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської області. Для аналізу рівня та повноцінності годівлі свиней у господарстві використовували загальноприйняті методи зоотехнічної оцінки кормів та раціонів. Результати дослідження показали, що вміст поживних речовин та енергії в раціонах свиней не відповідає нормативам, що унеможливлює досягнення запланованих та генетично запрограмованих показників відгодівлі молодняку. Висновки: необхідно дещо змінити склад комбікорму, ввести відходи технічного виробництва замість частини зернової кормової січки та використовувати програму вирощування молодняку, запропоновану та представлену в даній роботі. Отримані результати досліджень можуть бути використані для вдосконалення існуючих технологій виробництва та переробки свинини в фермерському господарстві «Світанок». Магістерська робота містить 48 сторінок, 5 таблиць, 3 рисунки, список використаних джерел з 35 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectдобовий раціонuk_UA
dc.subjectdaily rationuk_UA
dc.subjectвідгодівельний молодняк свинейuk_UA
dc.subjectfattening young pigsuk_UA
dc.subjectпоживні речовиниuk_UA
dc.subjectnutrientsuk_UA
dc.subjectкормиuk_UA
dc.subjectfodderuk_UA
dc.subjectнорма годівліuk_UA
dc.subjectfeeding rateuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectсередньодобові приростиuk_UA
dc.subjectaverage daily gainuk_UA
dc.titleАналіз та шляхи вдосконалення технології вирощування поросят-сисунів у ФГ «Світанок» та переробки свинини у ТОВ «Білоцерківський м’ясокомбінат» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and ways of improving the technology of growing suckling piglets at Svitanok FG and pork processing at Bilotserkiv meat processing plant LLC of the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_porosiat-sysuniv_i_pererobka_svynyny.pdf1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.