Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13273
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТимощук, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.authorTymoshchuk, Olha-
dc.date.accessioned2024-12-31T08:58:07Z-
dc.date.available2024-12-31T08:58:07Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationТимощук О. М. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення у ТОВ «Оберіг-АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ "Глобино" : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.О. Чернявський, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13273-
dc.descriptionQualification work of Olga Tymoshchuk on the topic: "Analysis of pork production technology and ways to improve it in Oberig - ANP-Agro LLC of the Cherkasy region and meat processing in Globino LLC" in specialty 204 "Technologies of production and processing of livestock products" consists of an introduction, a review of the literature, materials and methods of work, the results of own research, economic efficiency, conclusions, a proposal and a list of used sources. In the work, a detailed analysis of the feeding of pigs of different economic groups was made, in terms of providing them with nutrients, depending on the live weight and age in the composition of their own compound feed. Zootechnical methods of animal feeding assessment were used. It has been proven that the nutritional value of compound feed meets the recommended standards. Proposed measures to improve the feeding of fattening pigs. We recommend changing the structural composition of compound feed in a group of fattening pigs. To replace in the composition of BMVD compound feed with a premix with the addition of soybean cake - 7%, sunflower cake - 10% and chalk - 1%, which will increase the economic efficiency of pig farming by reducing the cost of compound feed. The obtained results can be used by the farm to increase the productivity of pigs and improve their health. The master's qualification work contains 54 pages, 6 tables, 17 figures, a list of used sources from 24 items.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота Тимощук Ольги Миколаївни на тему: «Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Оберіг – АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ «Глобино»» за спеціальністю 204 «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» складається зі вступу, огляду літератури, матеріалів і методики виконання роботи, результатів власних досліджень, економічної ефективністі, висновків, пропозиції та списку використаних джерел. В роботі зроблений детальний аналіз годівлі свиней різних господарських груп, щодо забезпечення їх поживними речовинами, залежно від живої маси та віку у складі власних комбікормів. Використано зоотехнічні методи оцінки годівлі тварин. Доведено, що поживність комбікормів відповідає рекомендованим нормам. Запропоновані заходи з удосконалення годівлі відгодівельних свиней. Рекомендуємо змінити структурний склад комбікорму у групі відгодівельних свиней. Замінити у структурі комбікорму БМВД на премікс з додаванням соєвої макухи – 7 %, соняшникової макухи – 10 % і крейди – 1 %, що підвищить економічну ефективність свинарства за рахунок зниження собівартості комбікорму. Одержані результати можуть бути використані господарством для підвищення продуктивності свиней та покращення їх здоров’я. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінок, 6 таблиць, 17 рисунків, список використаних джерел із 24 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectмолодняк свинейuk_UA
dc.subjectyoung pigsuk_UA
dc.subjectкормові добавкиuk_UA
dc.subjectfeed additivesuk_UA
dc.subjectпреміксuk_UA
dc.subjectpremixuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення у ТОВ «Оберіг-АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ "Глобино"uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology and ways to improve it at Oberig-ANP-Agro LLC of the Cherkasy region and meat processing at Globino LLCuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.