Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13273
Title: Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення у ТОВ «Оберіг-АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ "Глобино"
Other Titles: Analysis of pork production technology and ways to improve it at Oberig-ANP-Agro LLC of the Cherkasy region and meat processing at Globino LLC
Authors: Тимощук, Ольга Миколаївна
Tymoshchuk, Olha
Keywords: годівля;feed;молодняк свиней;young pigs;кормові добавки;feed additives;премікс;premix;комбікорм;compound feed
Issue Date: Dec-2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Тимощук О. М. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення у ТОВ «Оберіг-АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ "Глобино" : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.О. Чернявський, доцент. - Біла Церква, 2024. 54 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота Тимощук Ольги Миколаївни на тему: «Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Оберіг – АНП-Агро» Черкаської області та переробки м’яса у ТОВ «Глобино»» за спеціальністю 204 «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» складається зі вступу, огляду літератури, матеріалів і методики виконання роботи, результатів власних досліджень, економічної ефективністі, висновків, пропозиції та списку використаних джерел. В роботі зроблений детальний аналіз годівлі свиней різних господарських груп, щодо забезпечення їх поживними речовинами, залежно від живої маси та віку у складі власних комбікормів. Використано зоотехнічні методи оцінки годівлі тварин. Доведено, що поживність комбікормів відповідає рекомендованим нормам. Запропоновані заходи з удосконалення годівлі відгодівельних свиней. Рекомендуємо змінити структурний склад комбікорму у групі відгодівельних свиней. Замінити у структурі комбікорму БМВД на премікс з додаванням соєвої макухи – 7 %, соняшникової макухи – 10 % і крейди – 1 %, що підвищить економічну ефективність свинарства за рахунок зниження собівартості комбікорму. Одержані результати можуть бути використані господарством для підвищення продуктивності свиней та покращення їх здоров’я. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінок, 6 таблиць, 17 рисунків, список використаних джерел із 24 найменувань.
Description: Qualification work of Olga Tymoshchuk on the topic: "Analysis of pork production technology and ways to improve it in Oberig - ANP-Agro LLC of the Cherkasy region and meat processing in Globino LLC" in specialty 204 "Technologies of production and processing of livestock products" consists of an introduction, a review of the literature, materials and methods of work, the results of own research, economic efficiency, conclusions, a proposal and a list of used sources. In the work, a detailed analysis of the feeding of pigs of different economic groups was made, in terms of providing them with nutrients, depending on the live weight and age in the composition of their own compound feed. Zootechnical methods of animal feeding assessment were used. It has been proven that the nutritional value of compound feed meets the recommended standards. Proposed measures to improve the feeding of fattening pigs. We recommend changing the structural composition of compound feed in a group of fattening pigs. To replace in the composition of BMVD compound feed with a premix with the addition of soybean cake - 7%, sunflower cake - 10% and chalk - 1%, which will increase the economic efficiency of pig farming by reducing the cost of compound feed. The obtained results can be used by the farm to increase the productivity of pigs and improve their health. The master's qualification work contains 54 pages, 6 tables, 17 figures, a list of used sources from 24 items.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13273
metadata.dc.identifier.udc: 636.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf1,07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.