Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13272
Назва: | Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ПАП «Агропродсервіс» Тернопільської області та його переробки у ПрАТ «Тернопільський молокозавод |
Інші назви: | Analysis and improvement of milk production technology at PAP "Agroprodservice" of Ternopil region and its processing at PJSC "Ternopil Milk Factory" |
Автори: | Степаненко, Ігор Іванович Stepanenko, Ihor |
Ключові слова: | безприв’язно-боксове;untethered and boxed;голштинська порода;Holstein breed;доїльна установка;milking plant;однотипна годівля;same type of feeding;лактація;lactation;собівартість;cost price;прибуток;profit |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Степаненко І. І. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ПАП «Агропродсервіс» Тернопільської області та його переробки у ПрАТ «Тернопільський молокозавод : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Л. Т. Косіор, доцент. - Біла Церква, 2024. 46 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано стан і технологію виробництва молока у у ПАП «Агропродсервіс» Тернопільської області. Досліджено молочну продуктивність корів, систему утримання, годівлю та селекційно-племінну роботу. Використано зоотехнічні, аналітичні та економічні методи досліджень. Встановлено, що у ПАП «Агропродсервіс» Тернопільської області є багатогалузевим господарством, приорітетними напрямками діяльності якого є рослинництво, тваринництво та кормовиробництво. Доведено, що проведення у господарстві групування корів за фізіологічним станом та рівнем молочної продуктивності дасть змогу збільшити до 10% молочну продуктивність, що в свою чергу призведе до зниження витрат кормів та затрат праці на виробництво молока. Одержані дані можуть бути використані при удосконаленні технології виробництва молока у господарстві. Кваліфікаційна робота магістра містить 46 сторінки, 12 таблиць, список використаних джерел із 24 найменування. |
Опис: | The state and technology of milk production at PAP "Agroprodservice" of Ternopil region was analyzed. Milk productivity of cows, housing system, feeding and selection and breeding work were studied. Zootechnical, analytical and economic research methods were used. It has been established that the Agroprodservice PAP of Ternopil region is a multi-branch economy, the priority areas of which are crop production, animal husbandry and fodder production. It has been proven that grouping cows on the farm by physiological state and level of milk productivity will make it possible to increase milk productivity by up to 10%, which in turn will lead to a decrease in feed costs and labor costs for milk production. The obtained data can be used to improve the technology of milk production in the farm. The master's qualification work contains 46 pages, 12 tables, a list of used sources from 24 names. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13272 |
УДК: | 637.12 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf | 991,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.