Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13249
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Суходольський, Василь Васильович | - |
dc.contributor.author | Sukhodolskyi, Vasyl | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-30T10:30:16Z | - |
dc.date.available | 2024-12-30T10:30:16Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Суходольський В. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ДП «Чайка» та його переробки у ПрАТ «Обухівський молочний завод» Київської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.І. Бабенко, доцент - Біла Церква, 2024. 48 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13249 | - |
dc.description | On the basis of the herd of SE Chaika, the milk productivity of cows of the Ukrainian red-speckled dairy breed of different lines was studied according to the following indicators: hope (kg); mass fraction of fat in milk (%) and amount of milk fat (kg). The highest indicators of milk productivity were established in cows, daughters of breeder bulls of the Chiefa line, their average productivity was 9463 kg of milk, which is 85 kg more than that of cows of the Eleveyshen line, 477 kg more than peers of the Starbuck line, and 1573 kg more more compared to the cows of the J. Besna line. According to indicators of lifetime milk productivity, cows of the Starbuck line had an advantage, which outweighed the cows of the Chief line by 5295 kg, the cows of the Eleveyshen line by 9276 kg, and the cows of the J. Besna line by 3338 kg. The average values of the duration of the service period of the cows of the four lines were at the level of 120 days, and the lowest average duration of the service period of 99.6 days is characterized by the daughters of breeder bulls of the Chief line. Cows-daughters of breeder bulls belonging to the line of J. Besna have the longest duration of economic use, this indicator was 698 days on average in this group of animals. The indicators of growth and development of cows, daughters of breeder bulls belonging to different lines were studied.The analysis of indicators of the live weight of heifers in different periods of rearing, from birth to fertile insemination, showed that the heifers of the Starbuck line had the largest birth weight, their average weight was 37.7 kg, which is 2.79 kg more than the live weight of the heifers of the Eleveyshen line. In the future, since the heifers were kept in the same conditions and had the same diet in the periods of 10 months, 12 months, and 18 months, there were no significant differences in the development of the young. As for the indicators of live weight during the last fertile insemination, the heifers of the Starbuck line were characterized by the greatest intensity of growth (405 kg). Generally accepted zootechnical research methods were used to study the productive indicators of experimental animals. The technology of processing milk produced at SE "Chaika" into cheese at PJSC "Obuhivskyi Molochniy Zavod" of the Kyiv region was studied. The master's thesis contains 48 pages, 9 tables, a list of used sources and 44 titles. | uk_UA |
dc.description.abstract | На основі стада ДП «Чайка» було досліджено молочну продуктивність корів української червоно-рябої молочної породи різних ліній за такими показниками: надій (кг); масовою часткю жиру в молоці (%) та кількість молочного жиру (кг). Найвищі показники молочної продуктивності були встановлені у корів, дочок бугаїв-плідників лінії Чіфа, їх середня продуктивність становила 9463 кг молока, що на 85 кг більше ніж у корів лінії Елевейшена, на 477 кг більше за ровесниць лінії Старбака, та а ж на 1573 кг більше в порівнянні з коровами лінії Дж. Бесна. За показниками довічної молочної продуктивності перевагу мали корови лінії Старбака, що на 5295 кг переважають корів лінії Чіфа, на 9276 кг корів лінії Елевейшена, та на 3338 кг корів лінії Дж. Бесна. Середні значення тривалості сервіс-періоду корів чотирьох ліній, були на рівні 120 днів, а найменшою середньою тривалістю сервіс-періоду 99,6 днів характеризуються дочки бугаїв-плідників лінії Чіфа. Найбільшу тривалість господарського використання мають коровидочки бугаїв-плідників, які належать до лінії Дж.Бесна, у даній групі тварин цей показник у середньому становив 698 днів. Дослідили показники росту та розвитку корів, дочок бугаїв-плідників, які належать до різних ліній. Аналіз показників живої маси телиць в різні періоди вирощування, від народження до плідного осіменіння, показав, що найбільшу вагу при народженні мали телички лінії Старбака, їх середня маса була 37,7 кг, що на 2,79 кг більше від живої маси теличок лінії Елевейшена. В подальшому, так як телички утримувалися в однакових умовах та мали однаковий раціон в періоди 10 міс, 12 міс, та 18 місяців суттєвих відмінностей у розвитку молодняка не було. Щодо показників живої маси за останнього плідного осіменіння, то найбільшою інтенсивністю росту характеризувалися телички лінії Старбака (405 кг). При вивченні продуктивних показників піддослідних тварин були використані загальноприйняті зоотехнічні методи дослідження. Вивчена технологія переробки молока, що виробляється у ДП «Чайка» на сир у ПрАТ «Обухівський молочний завод» Київської області. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 9 таблиць, список використаних джерел 44 найменування. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | українська чорно-ряба молочна порода | uk_UA |
dc.subject | Ukrainian black-and-white dairy breed | uk_UA |
dc.subject | лінії | uk_UA |
dc.subject | lines | uk_UA |
dc.subject | молочна продуктивність | uk_UA |
dc.subject | milk productivity, hope, milk fat content, | uk_UA |
dc.subject | надій | uk_UA |
dc.subject | hope | uk_UA |
dc.subject | вміст жиру в молоці | uk_UA |
dc.subject | milk fat content | uk_UA |
dc.subject | сервіс-період | uk_UA |
dc.subject | service period | uk_UA |
dc.subject | відтворювальна здатність | uk_UA |
dc.subject | reproductive capacity | uk_UA |
dc.title | Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ДП «Чайка» та його переробки у ПрАТ «Обухівський молочний завод» Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis and improvement of milk production technology at SE "Chaika" and its processing at PJSC "Obuhivskyi milk factory" of Kyiv region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.12 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf | 1,17 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.