Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13234
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської області
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of production and processing of pig meat in the "Prometey" FG, Ivano-Frankivsk region
Автори: Тарица, Василь Дмитрович
Tarytsa, Vasyl
Ключові слова: селекція;selection;порода;breed;гетерозис;heterosis;свині;pigs;багатоплідність;multi-fertility
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Тарица В. Д. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. С. Старостенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 42 с.
Короткий огляд (реферат): Свинарство серед інших галузей тваринництва посідає важливе місце за плодючістю та скоростиглістю тварин і належить до важливих джерел постачання м'ясної продукції. Перед свинарством поставлено важливе завдання не тільки збільшити обсяги свинини, але й зробити це з мінімальними витратами на утримання та відгодівлю тварин. У комплексі заходів, що сприяють підвищенню продуктивності свинарства як в господарствах промислового типу так і в фермерських господарствах, велику увагу приділено науково-обгрунтованому використанню міжпородного схрещування. Такий метод розведення тварин дозволяє швидко, надійно і без додаткових витрат підвищити продуктивність тварин та покращити якість виробленої продукції. Тому метою даної роботи став аналіз та пошук шляхів удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської області. В результаті ефекту гетерозису збільшується багатоплідність свиноматок, підвищується безпека приплоду, інтенсивність росту молодняку, покращується якість м'яса і, як наслідок, підвищується рентабельність галузі свинарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 7 таблиць, 7 рисунків, список використаних джерел із 41 найменування.
Опис: Pig breeding among other branches of animal husbandry occupies an important place in terms of fertility and precocity of animals and is one of the important sources of supply of meat products. Pig breeding is faced with an important task not only to increase the volume of pork, but also to do it with minimal costs for keeping and fattening animals. In the complex of measures that contribute to increasing the productivity of pig farming both in industrial-type farms and in farms, much attention is paid to the scientifically substantiated use of interbreeding. This method of animal breeding allows you to quickly, reliably and without additional costs to increase animal productivity and improve the quality of the products produced. Therefore, the purpose of this work was to analyze and find ways to improve the technology of production and processing of pig meat in the "Prometey" FG of Ivano-Frankivsk region. As a result of the heterosis effect, the multi-fertility of sows increases, the safety of the offspring increases, the growth intensity of young animals increases, the quality of meat improves and, as a result, the profitability of the pig industry increases. The master's qualification work contains 42 pages, 7 tables, 7 figures, a list of used sources with 41 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13234
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf918,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.