Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13234
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТарица, Василь Дмитрович-
dc.contributor.authorTarytsa, Vasyl-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:53:46Z-
dc.date.available2024-12-30T09:53:46Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationТарица В. Д. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. С. Старостенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 42 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13234-
dc.descriptionPig breeding among other branches of animal husbandry occupies an important place in terms of fertility and precocity of animals and is one of the important sources of supply of meat products. Pig breeding is faced with an important task not only to increase the volume of pork, but also to do it with minimal costs for keeping and fattening animals. In the complex of measures that contribute to increasing the productivity of pig farming both in industrial-type farms and in farms, much attention is paid to the scientifically substantiated use of interbreeding. This method of animal breeding allows you to quickly, reliably and without additional costs to increase animal productivity and improve the quality of the products produced. Therefore, the purpose of this work was to analyze and find ways to improve the technology of production and processing of pig meat in the "Prometey" FG of Ivano-Frankivsk region. As a result of the heterosis effect, the multi-fertility of sows increases, the safety of the offspring increases, the growth intensity of young animals increases, the quality of meat improves and, as a result, the profitability of the pig industry increases. The master's qualification work contains 42 pages, 7 tables, 7 figures, a list of used sources with 41 names.uk_UA
dc.description.abstractСвинарство серед інших галузей тваринництва посідає важливе місце за плодючістю та скоростиглістю тварин і належить до важливих джерел постачання м'ясної продукції. Перед свинарством поставлено важливе завдання не тільки збільшити обсяги свинини, але й зробити це з мінімальними витратами на утримання та відгодівлю тварин. У комплексі заходів, що сприяють підвищенню продуктивності свинарства як в господарствах промислового типу так і в фермерських господарствах, велику увагу приділено науково-обгрунтованому використанню міжпородного схрещування. Такий метод розведення тварин дозволяє швидко, надійно і без додаткових витрат підвищити продуктивність тварин та покращити якість виробленої продукції. Тому метою даної роботи став аналіз та пошук шляхів удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської області. В результаті ефекту гетерозису збільшується багатоплідність свиноматок, підвищується безпека приплоду, інтенсивність росту молодняку, покращується якість м'яса і, як наслідок, підвищується рентабельність галузі свинарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 7 таблиць, 7 рисунків, список використаних джерел із 41 найменування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectselectionuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectгетерозисuk_UA
dc.subjectheterosisuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectбагатоплідністьuk_UA
dc.subjectmulti-fertilityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва та переробки м’яса свиней в ФГ «Прометей» Івано-Франківської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production and processing of pig meat in the "Prometey" FG, Ivano-Frankivsk regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf918,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.