Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13228
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМакаров, Андрій Олександрович-
dc.contributor.authorMakarov, Andrii-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:42:45Z-
dc.date.available2024-12-30T09:42:45Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationМакаров А. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «Високе-Агро» Житомирської області та його переробки у ТОВ «Юрмія» Рівненської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. В. Титаренко, доцент. - Біла Церква, 2024. 41 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13228-
dc.descriptionThe qualification work analyzed the production of pig meat for purebred breeding and crossbreeding, as well as for the combination of crossbreed sows of the Great White and Landrace breeds with terminal boars. The productive qualities of sows, the intensity of growth of young animals and the results of pig fattening were analyzed. The technology of production of natural semi-finished products is analyzed. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It was established that in the farm, the breeding nucleus for the formation of the brood stock was the French breeding pigs: the large white breed and F1 pigs (VBxL) from the company "Axion" (France). Animals of all combinations were characterized by a high rate of survival of piglets (94.4-96.6%). Local young animals had better results of control fattening compared to purebred ones. It was established that the most effective is the combination of crossbred sows VB×L with terminal boars. Their offspring are characterized by the highest profit from the sale of one head - UAH 1,073.7, which is 10.8% more than from the sale of purebred animals. The obtained results can be used to increase the efficiency of pig meat production at "Vysoke-Agro" LLC, as well as other pig farms. The master's qualification work contains 41 pages, 8 tables, 7 figures, a list of used sources from 32 titles.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційні роботі проаналізовано виробництво м’яса свиней за чистопородного розведення і схрещування, а також за поєднання помісних свиноматок порід велика біла і ландрас із термінальними кнурами. Було проаналізовано продуктивні якості свиноматок, інтенсивність росту молодняку та результати відгодівлі свиней. Проаналізовано технологію виробництва натуральних напівфабрикатів. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що в господарстві племінним ядром для фopмування маточного поголів’я стали cвині французької селекції: велика біла порода та свинки F1 (ВБхЛ) від компанії «Axion» (Франція). Тварини усіх поєднань характеризувалися високим показником збереженості поросят (94,4-96,6%). Помісний молодняк мав кращі результати контрольної відгодівлі порівняно із чистопородним. Встановлено, що найбільш ефективним є поєднання помісних свиноматок ВБ×Л із термінальними кнурами. Їхні потомки характеризуються найбільшим прибутком від реалізації однієї голови – 1073,7 грн., що на 10,8% більше, ніж від реалізації чистопородних тварин. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса свиней у ТОВ «Високе-Агро», а також інших свинофермах. Кваліфікаційна робота магістра містить 41 сторінку, 8 таблиць, 7 рисунків, список використаних джерел із 32 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectчистопородне розведенняuk_UA
dc.subjectpurebred breedinguk_UA
dc.subjectсхрещуванняuk_UA
dc.subjectcrossinguk_UA
dc.subjectтермінальний кнурuk_UA
dc.subjectterminal boaruk_UA
dc.subjectнатуральні напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectnatural semi-finished productsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «Високе-Агро» Житомирської області та його переробки у ТОВ «Юрмія» Рівненської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of pig meat production at Vysoke-Agro LLC of Zhytomyr region and its processing at Yurmiya LLC of Rivne regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf1,73 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.