Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13202
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМатьора, Богдан Іванович-
dc.contributor.authorMatyory, Bohdan-
dc.date.accessioned2024-12-27T09:55:47Z-
dc.date.available2024-12-27T09:55:47Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationМатьора Б. І. Аналіз та удоcконалення технології виробництва молока у ТОВ «Кищенці» Черкаської облаcті та його переробки у ПраТ «Тернопільський молокозавод» Тернопільської облаcті: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. В. Судика, доцент - Біла Церква, 2024. 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13202-
dc.descriptionThe qualification work analyzed the activities of LLC “Kyshchentsi”, in particular the herd of Holstein cows. The milk productivity and reproductive ability of cows, the system of rearing replacement young stock and the technology of butter production in PraT “Ternopil Dairy Plant” were studied. Measures were developed to improve selection work in the herd and their economic efficiency was calculated. The work used generally accepted zootechnical and statistical research methods. It was established that LLC “Kyshchentsi” keeps a herd of Holstein breed with a population of 2300 cows. The lactation expectation is 10370 kg, the mass fraction of fat in milk is 3.79%. The service period is 113 days. The farm is a supporter of the relatively early first insemination of heifers – 14.5 months with their live weight of 385.5 kg. Cows and heifers are inseminated with sexed sperm of bulls of Canadian and American origin. Provided that the milk productivity of the herd is increased to the level of milk yields of the core cows, the farm can receive 11,185.0 UAH more per cow per year, which will significantly improve the economic indicators of the dairy cattle industry. The results obtained can be used to increase the efficiency of milk production in LLC "Kyshchentsi", as well as other farms. The master's qualification work contains 46 pages, 9 tables, 9 figures, a list of used sources with 32 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ТОВ «Кищенці», зокрема стада корів голштинської породи. Було вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, систему вирощування ремонтного молодняку та технологію виробництва вершкового маcла у ПраТ «Тернопільський молокозавод». Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що в ТОВ «Кищенці» утримують стадо голштинської породи із поголів’ям корів 2300 голів. Надій за лактацію становить 10370 кг, масова частка жиру в молоці – 3,79%. Тривалість сервіс-періоду –113 днів. Гоcподарство є прихильником порівняно раннього першого осіменіння телиць – 14,5 місяця за їх живої маси 385,5 кг. Корів і телиць оcіменяють сексованою спермою бугаїв канадського та американського походження. За умови підвищення молочної продуктивноcті по стаду до рівня надоїв корів плем’ядра, господарcтво може отримати на 11185,0 грн. більше на одну корову в рік, що cуттєво покращить економічні показники галузі молочного cкотарства. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва молока у ТОВ «Кищенці», а також інших господарствах. Кваліфікаційна робота магістра містить 46 сторінок, 9 таблиць, 9 рисунки, список використаних джерел із 32 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectголштинська порода,uk_UA
dc.subjectHolstein breeduk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectвідтворювальна здатністьuk_UA
dc.subjecteproductive abilityuk_UA
dc.subjectселекційне ядро,uk_UA
dc.subjectbreeding coreuk_UA
dc.subjectвершкове маслоuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.titleАналіз та удоcконалення технології виробництва молока у ТОВ «Кищенці» Черкаської облаcті та його переробки у ПраТ «Тернопільський молокозавод» Тернопільської облаcтіuk_UA
dc.title.alternativenalysis and improvement of milk production technology in LLC “Kyshchentsi” Cherkasy region and its processing in PraT “Ternopil Dairy Plant” Ternopil regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.