Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12594
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Natalia-
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorPrilipko, Tetiana-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.contributor.authorРуснак, Л. В.-
dc.contributor.authorRusnak, L.-
dc.date.accessioned2024-10-10T10:11:29Z-
dc.date.available2024-10-10T10:11:29Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationРезультати проведення судово-ветеринарної експертизи сирокопчених ковбасних виробів за ухвалою Київського господарського суду / Н.В. Букалова, Т.М. Приліпко, Н.М. Богатко, Л.В. Руснак // Herald of Lviv University of Trade and Economics. Technical Sciences. - 2024. -№ 37. - P. 87-95.DOI 10.32782/2522-1221-2024-37-12uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12594-
dc.description. The results of the forensic veterinary examination of the smoked sausage products "Cossack" and "Krakow" 1st grade produced by the Limited Liability Company (LLC) "Berk", for compliance with the requirements of regulatory and regulatory and technical documentation of Ukraine, and the Terms of Ukraine, and the Terms of the Supply Agreement, are given. Supply of products in accordance with the open proceedings, under which the Kyiv Economic Court violated the case on the basis of a statement of claim against Berk LLC (defendant) by representatives of LLC "Native Food" (plaintiff). The decision of the Commercial Court of the city of Kyiv, the case was appointed to the trial. National legislative regulations of Ukraine were used to carry out forensic veterinary examination, which regulate the safety and quality of sausage products. A thorough analysis of the materials of the case of the Commercial Court of the city on the correctness of the procedure of selection of samples of sausage products was conducted, in accordance with the requirements of the current normative legal documentation. According to the presented material of economic business, the quality of smoked sausages is established. "Cossack" and "Krakowska". It was established that the studied smoked sausages made by Berk LLC did not meet the requirements as technical conditions of Ukraine (TU in 4732110–011: 2008) and the National Standard (DSTU 4427: 2005) and the minimum quality specifications (paragraph 3.3 .3, Table 8). Pursuant to Article 1 of the Law of Ukraine «On withdrawal from circulation, processing, disposal, destruction or subsequent use of poor quality and hazardous products», tested sausage sausages are poor, so dangerous, since quality indicators do not meet the regulated standards products of this species by their consumption properties; They do not comply with the mandatory requirement of the relevant regulatory documentation in force in Ukraine, concerning the quality and safety indicators for health and life of consumers. Tempted sausage sausages, according to the analysis of the materials of the court case, cannot be identified as such for which they are issued, since, during the sale of the customer, the manufacturer (seller) delivered the ordered products in violation of supply conditions, altered by appearance, organoleptic indicators of consumption properties of sausage products.uk_UA
dc.description.abstractНаведені результати проведеної судової ветеринарної експертизи сирокопчених ковбасних виробів «Козацька» та «Краківська» 1-го ґатунку, виробленої товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Берком», на предмет дотримання вимог нормативно-правової і нормативнотехнічної документації України та умов Договору постачання продукції відповідно до відкритого провадження, за яким Київським господарським судом порушено справу на підставі позовної заяви до ТОВ «Берком» (Відповідач) представниками ТОВ «Компанія «Рідна їжа» (Позивач). Ухвалою Господарського суду міста Київ справу призначено до судового розгляду. Для проведення судової ветеринарної експертизи використані національні законодавчі нормативні документи України, які регламентують показники безпечності та якості сирокопчених ковбасних виробів. Проведений ретельний аналіз матеріалів справи Господарського суду міста Київ стосовно правильності процедури відбирання зразків випробовуваних ковбасних виробів, згідно із вимогами чинної нормативно-правової документації. За представленим матеріалом господарської справи встановлені показники якості сирокопчених ковбас. «Козацька» і «Краківська». Установлено, що досліджувані сирокопчені ковбасні вироби, виготовлені ТОВ «Берком», не відповідали встановленим вимогам як Технічних умов України (ТУ У 4732110–011:2008) й національного стандарту (ДСТУ 4427:2005), так і мінімальних специфікацій якості (п. 3.3.3, табл. 8). Відповідно до статті 1 Закону України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення чи подальше використання неякісної і небезпечної продукції», випробовувані сирокопчені ковбасні вироби є неякісними, тому небезпечними, оскільки за показниками якості не відповідають регламентованим нормам чинної нормативно-правової докумен тації щодо продукції даного виду за їхніми споживними властивостями; не відповідають обов’язковій вимозі відповідної нормативно-правової документації, чинної в Україні, що стосується показників якості та безпечності для здоров’я і життя споживачів. Випробовувані сирокопчені ковбасні вироби, за проведеним аналізом матеріалів судової справи, не можуть бути ідентифіковані як такі, за які вони видаються, оскільки, під час збуту замовнику, виробник (продавець) доставив замовлену продукцію з порушенням умов постачання, зміненими зовнішнім виглядом, органолептикою та окремими показниками споживних властивостей ковбасних виробів.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectковбасні виробиuk_UA
dc.subjectтермін придатностіuk_UA
dc.subjectпозовuk_UA
dc.subjectгосподарська судова справаuk_UA
dc.subjectсудова ветеринарна експертизаuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectдефектиuk_UA
dc.subjectнормативна документаціяuk_UA
dc.subjectsausage productsuk_UA
dc.subjectexpiration dateuk_UA
dc.subjectlawsuituk_UA
dc.subjectcommercial court caseuk_UA
dc.subjectforensic veterinary examinationuk_UA
dc.subjectregulatory documentationuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectdefectsuk_UA
dc.titleРезультати проведення судово-ветеринарної експертизи сирокопчених ковбасних виробів за ухвалою Київського господарського судуuk_UA
dc.title.alternativeResults of the forensic veterinary examination of raw-smoked sausage products according to the decision of the kyiv economic courtuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.0.84.085. 7. 2.11uk_UA
dc.identifier.doi10.32782/2522-1221-2024-37-12-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
rezul'taty_provedennja.pdf289,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.