Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12583
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРиндюк, Владислав Віталійович-
dc.contributor.authorRyndiuk, Vladyslav-
dc.contributor.authorТишківська, Наталія Василівна-
dc.contributor.authorTishkіvska, Natalii-
dc.date.accessioned2024-10-09T07:02:07Z-
dc.date.available2024-10-09T07:02:07Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationРиндюк В.В. Моніторингові показники забруднення кормів мікроскопічними грибами / В.В. Риндюк, Н.В. Тишківська // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.125-127.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12583-
dc.descriptionMycological research was carried out on 198 samples of different feeds from different farms, according to DSTU ISO 7954:2006. Identification of microscopic fungi was carried out using the classic method and the MALDI-TOF mass spectrometry method. The most common types of fungi in fodder were representatives of the genera Fusarium, Penicillium, Aspergillus, Alternaria, Mucor, Rhizopus, Cladosporium. A total of 22 species of microscopic fungi have been identified. According to the results of mass spectrometry, microscopic fungi of the Fusarium family were represented by 9 species. From of them, 5 species were most often found: F. proliferatum, F. acutatum, F. subglutinans, F. verticillioides. Among moldy fungi of the Aspergillus family were dominated by A. flavus, A. pseudoglaucus, A. tubingensis, and A. niger.uk_UA
dc.description.abstractПроведено мікологічні дослідження 198 зразків різних кормів із різних господарств, згідно ДСТУ ISO 7954:2006. Ідентифікація мікроскопічних грибів проведено класичним методом та методом MALDI-TOF масспектрометрії. Найбільш поширеними видами грибів у кормах були представники родів Fusarium, Penicillium, Aspergillus, Alternaria, Mucor, Rhizopus, Cladosporium. Всього ідентифіковано 22 види мікроскопічних грибів. За результатами мас-спектрометрії, мікроскопічні гриби родини Fusarium були представлені 9 видами. Із них найчастіше зустрічали 5 видів: F. proliferatum, F. acutatum, F. subglutinans, F. verticillioides. Серед пліснявих грибів родини Aspergillus переважали А. flavus, A. pseudoglaucus, A. tubingensis, A. niger.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectмікроскопічні грибиuk_UA
dc.subjectCladosporiumuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectMALDI-TOFuk_UA
dc.subjectFusariumuk_UA
dc.subjectPenicilliumuk_UA
dc.subjectAspergillusuk_UA
dc.subjectAlternariauk_UA
dc.subjectMucoruk_UA
dc.subjectRhizopusuk_UA
dc.subjectкормаuk_UA
dc.subjectsternuk_UA
dc.titleМоніторингові показники забруднення кормів мікроскопічними грибамиuk_UA
dc.title.alternativeMonitoring indicators of feed contamination by microscopic fungiuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc614.31:636.085/.087:582.28uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
monitoryngovi_pokaznyky.pdf767,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.