Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12494
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПолянський, Василь Степанович-
dc.contributor.authorPolyansky, Vasyl-
dc.date.accessioned2024-09-09T09:25:30Z-
dc.date.available2024-09-09T09:25:30Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationПолянський В. С. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса індиків у ПП «Пан Індик» Чернівецької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2023. 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12494-
dc.descriptionThe qualification work analyzed the efficiency of turkey meat production, in particular the features of keeping, feeding, light and heat regimes in the poultry house; fattening and slaughtering qualities of turkeys; a comparison of the meat production efficiency of BUT-BIG-6 and Hybrid XL turkeys have been studied. The technology of turkey meat processing, including the production of turkey fillet, in the processing complex of this farm has been analyzed. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It has been established that BUT-BIG-6 turkey cross is grown for meat in the PE "Pan Indyk". The pre-slaughter live weight of males at the age of 20 weeks is 22.14 kg, the average daily gain for the entire growing period is 157 g, the slaughter yield of the cartridge carcass is 78.1%; the pre-slaughter live weight of females at the age of 16 weeks is 11.55 kg, the average daily gain is 104.5 g, the slaughter yield of the cartridge carcass is 77.2%. In the carcass, the yield of fillets is 34.6–35.0%, thighs – 16.6–17.6%, drumsticks – 13.6–14.6%, wings – 11.3–12.0%. A comparison of the results of growing of BUT-BIG-6 and Hybrid XL turkeys showed that Hybrid XL turkeys are characterized by better growing efficiency and slaughter qualities. A higher level of profitability of meat production was also shown by Hybrid XL turkeys – 27.6% against 18.7% in the BUT-BIG-6 cross. The obtained results can be used to increase the efficiency of turkey meat production in specialized farms. The qualification thesis contains 47 pages, 12 tables, 9 drawings, the list of used sources from 42 namesuk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано ефективність виробництва м’яса індиків, зокрема особливості утримання, годівлі, світлового і теплового режимів у пташнику; відгодівельні і забійні якості індиків; проведено порівняння ефективності виробництва м'яса індиків кросів BUT-BIG-6 і Hybrid XL. Проаналізовано технологію переробки м’яса індиків, у тому числі виробництва індичого філе, у переробному комплексі цього господарства. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що у ПП «Пан Індик» вирощують на м'ясо індиків кросу BUT-BIG-6. Передзабійна жива маса самців у віці 20 тижнів – 22,14 кг, середньодобовий приріст за весь період вирощування – 157 г, забійний вихід патраної тушки – 78,1%; передзабійна жива маса самок у віці 16 тижнів – 11,55 кг, середньодобовий приріст – 104,5 г, забійний вихід патраної тушки – 77,2%. У тушці вихід філе становить – 34,6–35,0%, стегна – 16,6–17,6%, гомілки – 13,6–14,6%, крила – 11,3–12,0%. Порівняння результатів вирощування індиків кросів BUT-BIG-6 і Hybrid XL показало, що кращою ефективністю вирощування і забійними якостями характеризуються індики кросу Hybrid XL. Вищий рівень рентабельності виробництва м’яса також показали індики кросу Hybrid XL – 27,6% проти 18,7% у кросу BUT-BIG-6. Отримані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса індиків у спеціалізованих господарствах. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінок, 12 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел із 42 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectіндикиuk_UA
dc.subjectturkeysuk_UA
dc.subjectкроси BUT-BIG-6 і Hybrid XLuk_UA
dc.subjectBUT-BIG-6 and Hybrid XL crossesuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectвідгодівельні і забійні якостіuk_UA
dc.subjectfattening and slaughter qualitiestuk_UA
dc.subjectфіле індичеuk_UA
dc.subjectturkey filletuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки м’яса індиків у ПП «Пан Індик» Чернівецької областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the turkey meat technology production and processing in the PE "Pan Indyk", Chernivtsi regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.592uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ miasa_indykiv.pdf2,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.