Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12492
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСергеєв, Богдан Юрійович-
dc.contributor.authorSerheiev, Bohdan-
dc.date.accessioned2024-09-09T09:24:13Z-
dc.date.available2024-09-09T09:24:13Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationСергеєв Б. Ю. Аналіз технології виробництва свинини, її переробка та шляхи удосконалення у СТОВ «АФ «Маяк» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. О. Чернявський, доцент. - Біла Церква, 2023. 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12492-
dc.descriptionAn analysis of the economic and production activity of the "AF Mayak" STOV was carried out. The peculiarities of pork production technology in farm conditions are analyzed. An analysis of the feeding of pigs was carried out, in terms of providing them with nutrients and biologically active substances in the composition of compound feed of our own production. Zootechnical methods of assessing the adequacy of animal feeding were used. It has been proven that the nutritional value of compound feed meets the recommended norms according to age and live weight. Measures to improve pig feeding technology were proposed. We recommend adding the prebiotic feed additive Agrimos to the basic compound feed to prevent intestinal infection with pathogenic microorganisms, normalize the microflora of the gastrointestinal tract, and increase the productivity of young pigs. The economic assessment of the results of improving the feeding of young pigs proved that the profit from the sale of one head will amount to UAH 1,856.5. that for 123 hryvnias. higher than the indicator obtained on the basic compound feed. The obtained results can be used by the farm to increase the productivity of pigs and improve their health. The master's thesis contains 48 pages, 8 tables, 11 figures, the list of used sources includes 23 names, 9 of which are in Latinuk_UA
dc.description.abstractПроведено аналіз економічної та виробничої діяльності СТОВ «АФ «Маяк». Проаналізовано особливості технології виробництва свинини в умовах господарства. Проведенний аналіз годівлі свиней, щодо забезпечення їх, поживними та біологічно-активними речовинами у складі комбікормів власного виробництва. Використано зоотехнічні методи оцінки повноцінності годівлі тварин. Доведено, що поживність комбікормів відповідає рекомендованим нормам згідно віку та живої маси. Були запропоновані заходи з удосконалення технології годівлі свиней. Нами рекомендовано додавати до базових комбікормів пребіотичну кормову добавку Агрімос для профілактики зараження кишечнику патогенними мікроорганізмами, нормалізації мікрофлори шлунково-кишкового тракту, підвищення продуктивності молодняку свиней. Економічна оцінка результатів удосконалення годівлі молодняку свиней засвідчила, що прибуток від реалізації однієї голови буде становити 1856,5 грн. що на 123 грн. вище показника одержаного на базовому комбікормі. Одержані результати можуть бути використані господарством для підвищення продуктивності свиней та покращення їх здоров’я. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 8 таблиць, 11 рисунків, список використаної літератури включає 23 найменувань, 9 з яких – латиницею.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectмолодняк свинейuk_UA
dc.subjectyoung pigsuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.subjectпоживністьuk_UA
dc.subjectnutritionuk_UA
dc.subjectкормова добавкаuk_UA
dc.subjectfeed additiveuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини, її переробка та шляхи удосконалення у СТОВ «АФ «Маяк» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology, its processing and ways of improvement at the «AF «Mayak» STOV of the Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.