Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12490
Назва: Удосконалення технології виробництва свинини у ТОВ «Нива» та її переробки у ТОВ «Візит» Київської області
Інші назви: Improvement of pork production technology at "Niva" LLC and its processing at "Vizit" LLC of the Kyiv region
Автори: Орлюк, Дарина Іванівна
Orliuk, Daryna
Ключові слова: добовий раціон годівлі;daily feeding ration;відгодівельний молодняк свиней;fattening young pigs;поживні речовини;nutrients;комбікорм;compound feed;норма годівлі;feeding rate;продуктивність;productivity;середньодобові прирости;average daily gains
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Орлюк Д. І. Удосконалення технології виробництва свинини у ТОВ «Нива» та її переробки у ТОВ «Візит» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. М. М. Сломчинський, доцент. - Біла Церква, 2023. 50 с.
Короткий огляд (реферат): За виконання роботи досліджено технологію виробництва свинини у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нива» с. Житні Гори Білоцерківського району Київської області і її переробки у ТОВ «Візит» та розроблено зади щодо удосконалення. При проведенні аналізу рівня і повноцінності годівлі свиней використано загальноприйняті методи і методики зоотехнічної оцінки кормів і раціонів. За результатами проведених досліджень встановлено, що концентрація енергії і поживних речовин у комбікормах та вміст поживних речовин і енергії у раціонах годівлі свиней не відповідає нормі, що не дає можливості добитися запланованих середньодобових проиростів відгодівельного молодняку. У результаті зроблено висновок, що потрібно дещо змінити склад комбікормів, до їх складу ввести відходи технічних виробництв і корми тваринного походження, що запропоновано та представлено у роботі. Одержані у дослідженнях результати можуть бути використані для удосконалення існуючої технології виробництва і переробки свинини у ТОВ «Нива». Кваліфікаційна робота магістра містить 50 сторінок, 3 таблиці, 1 рисунок, список використаних джерел складається із 33 найменувань
Опис: During the performance of the work, the technology of pork production was investigated in the limited liability company "Niva" village. Rye Mountains of Bilotserkiv district of Kyiv region and its processing in LLC "Vizit" and developed plans for improvement. When conducting an analysis of the level and completeness of pig feeding, generally accepted methods and techniques of zootechnical assessment of fodder and rations were used. According to the results of the conducted research, it was established that the concentration of energy and nutrients in compound feed and the content of nutrients and energy in pig feeding rations do not meet the norm, which makes it impossible to achieve the planned average daily growth of fattening young animals. As a result, it was concluded that it is necessary to slightly change the composition of combined feed, to introduce waste from technical productions and fodder of animal origin into their composition, which is proposed and presented in the work. The results obtained in the research can be used to improve the existing technology of pork production and processing at "Niva" LLC. The master's qualification work contains 50 pages, 3 tables, 1 figure, the list of used sources consists of 33 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12490
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.