Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12483
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШаль, Віталій Ігорович-
dc.contributor.authorShal, Vitalii-
dc.date.accessioned2024-09-09T06:59:20Z-
dc.date.available2024-09-09T06:59:20Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationШаль В. І. Удосконалення технології виробництва і переробки м'яса індиків у фермерському господарстві «Зоряне» Черкаської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. А. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2023. 45 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12483-
dc.descriptionIt has been found that turkeys are a luxurious bird that attracts the attention of both experienced farmers and novices. It is worth breeding turkeys because of: tasty dietary meat, valuable liver, because it has a high content of useful folic acid and vitamin K, is easily digested, does not cause allergies, which makes the bird ideal for dietary, medical nutrition. According to the recommended method of completing the graduation work in this work, Shalya V.I. all sections are covered. To solve the tasks, the applicant processed a sufficient number of literature sources on the topic of the work, made a detailed analysis of the economic activity of turkey meat production, indicated positive and negative indicators in the feeding system for growing turkeys for meat. The modern introduction of the industry, the technology of meat products production enable the author of the work to assure that it is advisable to use vitamin-mineral premixes in turkey production, which in the future will give a guaranteed amount of high-quality products. Shal V.I. is well versed in the technology of turkey meat production and processing, makes well-founded conclusions and makes sound suggestions. The results of the research of the master's thesis were reported at the AllUkrainian student conference of master's students and young researchers: "Scientific research of youth in the 21st century" (November 16, 2023). The qualification work contains 45 pages, 8 tables, 9 figures, a list of used sources with 30 names, 4 of which are in Cyrillic.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено, що індики розкішна птиця, яка привертає увагу як досвідчених фермерів, так і новачків. Зайнятися розведенням індиків варто через: смачне дієтичне м'ясо, цінна печінка, бо у ній високий вміст корисної фолієвої кислоти і вітаміну К, легко засвоюється, не викликає алергії, що робить птицю ідеальною для дієтичного, лікувального харчування. Згідно рекомендованої методики виконання випускної роботи у даній роботі Шаля В.І. висвітлені усі розділи. Щоб вирішити поставлені завдання здобувач опрацював достатню кількість джерел літератури за темою роботи, зроби детальний аналіз господарської діяльності виробництва м’яса індиків, вказав позитивні та негативні показники у системі годівлі за вирощування індиків на м'ясо. Сучасне введення галузі, технологія виробництва м’ясної продукції дають можливість автору роботи запевняти, що доцільно у індиківництві використовувати вітамінно-мінеральні премікси, що у майбутньому дасть гарантовану кількість високоякісної продукції. Шаль В.І. добре орієнтується у технології виробництва та переробки індичатини, приводить обґрунтовані висновки і надає слушні пропозиції. Результати досліджень магістерської роботи доповідалися на всеукраїнській студентській конференції магістрантів і молодих дослідників: «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті» (16 листопада 2023 року). Кваліфікаційна робота містить 45 сторінках, 8 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел із 30 найменувань, з них 4 кирилицею.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectіндикиuk_UA
dc.subjectturkeysuk_UA
dc.subjectкросuk_UA
dc.subjectcrossuk_UA
dc.subjectкомбікормuk_UA
dc.subjectcombined feeduk_UA
dc.subjectвітамінно-мінеральний преміксuk_UA
dc.subjectvitamin-mineral premixuk_UA
dc.subjectіндичатинаuk_UA
dc.subjectturkey meatuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва і переробки м'яса індиків у фермерському господарстві «Зоряне» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeImproving the technology of production and processing of turkey meat at the Zoryane farm of Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.592.053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ miasa_indykiv.pdf1,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.